Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 15:48

Γιατί μέλη της ΛΑ.Ε Κερατσινίου Δραπετσώνας διαφωνούν με την απόφαση της ΛΑ.Ε και υποστηρίζουν Χρήστο Βρεττάκο

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
lae4Ανακοίνωση μελών της Οργάνωσης Κερατσινίου – Δραπετσώνας της ΛΑ.Ε .
Διαβάσαμε με λύπη μας, ( εδώ ) την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, όπου ανήκουμε πολιτικά και οργανωτικά, με την οποία πληροφορούμαστε την μη στήριξη της Δημοτικής παράταξης «Άλλος Δρόμος», στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος» που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013 ως μία πρωτοβουλία πολιτών από ένα ευρύ φάσμα της Αριστεράς, όρισε πως η κίνηση είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικοϊδεολογικής κατεύθυνσης, αρκεί να αποδέχονται την ιδρυτική της διακήρυξη. Στο πλαίσιο αυτής στόχος μας ήταν «να ξαναγίνει ο Δήμος, δήμος του Αγώνα,της Αντίστασης και της Ανατροπής των μνημονίων». 
 Όσον αφορά την πολιτική κατεύθυνση της και την οργανωτική της σχέση με τα κόμματα, η δημοτική μας κίνηση «βασίζεται στην παραδοχή της οργανωτικής και πολιτικής αυτοτέλειας της. Η ισοτιμία, ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης στα πλαίσια της ιδρυτικής διακήρυξης αποτελούν τη βάση αυτής της σχέσης. 
Τα προβλήματα που τυχόν θα δημιουργούνται στην πορεία θα λύνονται με κριτήριο την ιδρυτική διακήρυξη και όλοι, πρόσωπα και κομματικοί σχηματισμοί που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια έχουν ως αφετηρία την ειλικρινή διάθεση για ενότητα και συνεργασία και την αποδοχή της διαφορετικότητας όσων συμμετέχουν στην κίνηση.»

Κερδίσαμε τις Δημοτικές εκλογές του 2014, και λειτουργήσαμε ως διοίκηση του Δήμου παράγοντας έργο το οποίο είναι παραδεκτό από φίλους και αντιπάλους, χωρίς να απεμπολήσουμε τις πολιτικές αξίες και τις ιδρυτικές μας αρχές.            Όσοι από μας υπηρετήσαμε είτε από θέσεις ευθύνης είτε ως μέλη της κίνησης, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε αυτά τα χρόνια, κυρίως απ' την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε, δρώντας συλλογικά και παράγοντας πάντα έργο με αντιμνημονιακό πρόσημο (αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων κατά του ξεπουλήματος του λιμανιού και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθώς και της αστυνομικής βίας και των διώξεων των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, κατά του Υπερταμείου, προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας για το Υπερταμείο, κατά του Κλεισθένη και της κρατικής υποχρηματοδότησης, κινηματικές δράσεις όπως διαμαρτυρίες κατά της OIL ONE στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, διαμαρτυρία στο Υπουργείο Οικονομικών για το Υπερταμειο, κινητοποίηση για την επαναλειτουργία της παιδικής στέγης ΚΡΩΣΦΗΛΔ).
 
Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής παράξαμε έργο ανακούφισης των δημοτών από τις συνέπειες των μνημονίων, ιδρύοντας κοινωνικό μαγειρείο ,φαρμακείο, παντοπωλείο, ιχθυοπωλείο, θέτοντας σε λειτουργία τρεις καινούριους παιδικούς σταθμούς (καταργήσαμε τα τροφεία σε όλους τους παιδικούς σταθμούς) και κάνοντας σημαντικά έργα συντήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Τέλος, δημιουργήσαμε τον πολυχώρο αναψυχής στην περιοχή των Λιπασμάτων δίνοντας στους δημότες μας την δυνατότητα αναψυχής χωρίς κόστος.

Στην ίδια λογική θέλουμε να πορευτούμε και στις επόμενες εκλογές, έχοντας την βαθειά πεποίθηση πως όπως γίνεται και στην φύση, έτσι και στην πολιτική, όποια κενά αφήσεις από την απουσία σου στην καθημερινή δράση, θα γεμίσουν από άλλες δυνάμεις. Αυτό εμείς δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Δεν μπορούμε να δεχθούμε πως προσωπικές πικρίες και αντιπάθειες, καλυπτόμενες κάτω από «αυστηρές» πολιτικές γραμμές, είναι δυνατό να διαγράψουν τους αγώνες μιας πενταετίας και να δυναμιτίσουν την πορεία της Δημοτικής μας κίνησης για μια νέα νικηφόρα εκλογική μάχη.

Διατηρώντας, λοιπόν, τις πολιτικές μας απόψεις και αντιλήψεις, δηλώνουμε καθαρά πως θα συνεχίσουμε την πάλη μας μέσα από τις γραμμές της Δημοτικής Κίνησης «Άλλος Δρόμος» και θα αγωνιστούμε για την νίκη στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.

Περδίκη Γιώτα, Ραπανάκης Μανώλης, Καπελάς Στέφανος, Λεριού Λίλη, Λεριός Στάθης, Ντινιεράκης Στέλιος, Μπέλκα Μαριάννα, Ντινιεράκη Γιάννα, Βαρλά Σταυρούλα, Βαρλάς Κοσμάς, Δρόσου Νατάσσα, Αρετής Χρήστος
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 18:54

Σχόλια   

+1 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 26-03-2019 16:21
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Βγάζει μια ανακοίνωση η ΛΑΕ από τα «κεντρικά» και απαξιώνει τον δήμαρχο Βρεττάκο χωρίς καμιά αναφορά σε θέματα αυτοδιοίκησης. Όλες οι κατηγορίες που του προσάπτει είναι στο πνεύμα «αυτός είναι συριζα».
Βγάζει και μια ανακοίνωση η ΛΑΕ «από τα τοπικά» και αντικρούει την ανακοίνωση των κεντρικών χωρίς καμιά αναφορά σε θέματα αυτοδιοίκησης. Όλες οι υπερασπίσεις που του προσδίδει είναι στο πνεύμα «αυτός δεν είναι συριζα»
4,5 χρόνια δήμαρχος είναι ο Βρεττάκος. Ακόμη κι αν ήταν προσπάθεια ζωής, 4,5 χρόνια στην δημαρχιακή καρέκλα είναι αδύνατον να μην έκανε κάτι «αυτοδιοικητικό», θα πρόσθετα με «αριστερό πρόσημο». Δεν μπορούν να το εντοπίσουν τα στελέχη της ΛΑ.Ε του δήμου μας και να το προβάλλουν προς τα κεντρικά τους;
Φυσικά μπορούν. Ακόμη κι ένας αντίπαλος του Βρεττάκου θα μπορούσε.
Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί «δεν έχουν σημασία αυτά». Σημασία έχει η μεγάλη εικόνα, η στάση του στα εθνικά ζητήματα, λες και γι αυτό εκλέχτηκε δήμαρχος. Δεν τους νοιάζει ο τόπος, ασχολούνται παρεμπιπτόντως και υποχρεωτικά μ αυτόν, γιατί στο μυαλό τους τρέχει μόνον η «σωτηρία της ανθρωπότητας»
Από την άλλη και ο ίδιος ο Βρεττάκος τσαντίζεται άμα τον λένε συριζα «γιατί εγώ δεν κατήγγειλα ...» τσαντίζεται κι όταν τον λένε αντι-συριζα «γιατί εγώ δεν στήριξα ...»
Ίσιωνε ρε παλικάρι. Γίνε Δήμαρχος!
Εντάξει, δικαίωμα τους.
Προς το παρόν, εμείς θέλουμε στη θέση του δημάρχου κάποιον που θα ασχολείται με τον τόπο μας. Τον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιανού η ιδέα είναι καλύτερη για τον δήμο, κι ας μας κοιτούν απαξιωτικά οι ριζοσπάστες που δεν τσακωνόμαστε για την «παγκόσμια ειρήνη».
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση