Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 16:33

Κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου Δραπετσώνας για την απαλλοτρίωση των 240 στρεμμάτων των Λιπασμάτων

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες προετοιμασίας, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και η Περιφέρεια Αττικής είναι πλέοanaplasi4ν έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωση των 240 στρεμμάτων στην περιοχή της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων, που ανήκουν στην «Πρότυπος Κτηματική Τουριστική Α.Ε.».

Για την ίδια την εταιρεία, τα 240 αυτά στρέμματα, είναι ακόμη μια έκταση, από τις πολλές, που έφτασε να της ανήκουν, επειδή κάποιοι ιδιώτες χρωστούσαν στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή σε όλους εμάς. Φυσικά σήμερα, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν είναι δημόσιος οργανισμός, εξακολουθεί να κρατάει στα χέρια της την περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Πρόκειται για μια περιοχή που, τόσα χρόνια που ανήκει στην εταιρεία, συνέχισε να παραμένει έρημη και αφιλόξενη στους κατοίκους της πόλης μας.

 

Για τη Δημοτική Αρχή, αυτή η έκταση είναι απολύτως απαραίτητη και αναγκαία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας «πράσινος» πόλος υπερτοπικής εμβέλειας με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού και αναψυχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας καλεί όλους τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης να πάρουν μέρος στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στις 8 μ.μ., με θέμα «Απαλλοτρίωση της έκτασης των Λιπασμάτων».

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 16:41

Σχόλια   

+1 # Οδυσσέας Κουντουπίδης. 10-03-2019 14:49
Άρπα την κύριε Λάκη μας!
Μιας και δεν έκανες το λιγότερο που μπορούσες να κάνεις. Κι αν και όταν έρθει η ώρα να επανορθώσεις, μη ξεχάσεις να ρωτήσεις εκείνον, ή τον Μπεάζογλου, ή το Κ.Κ.Ε. που ήταν λαλίστατοι σε σχέση με τους υπόλοιπους χλέμπουρες. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά για να είσαι ενημερωμένος και να ξέρεις ποιοι μοχθούν και ποιοι νοιάζονται για τις πόλεις μας. Και μ' αυτή τη μαγιά να κάνεις...αντικειμενική ενημέρωση. Γκέκε;
Παράθεση
0 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 09-03-2019 10:36
Το λιγότερο που μπορούσες να κάνεις, Λάκη, ήταν να δεις την ανάρτησή μου της ίδιας μέρας που έγινε η συνεδρίαση. Ήταν μέσα από την συνεδρίαση και την διάβασε κι ο Βρεττάκος από τα έδρανα.
Υπάρχει ακόμα καιρός. Δεν άλλαξε τίποτε. Η ανάρτηση είναι εκεί κι έχει πλούσιο διάλογο από τον οποίο μπορείς να πάρεις πολλά κομμάτια για να ενημερώσεις. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις εμένα η τον Μπεάζογλου ή το ΚΚΕ που έφεραν τις αντιρρήσεις και προκάλέσαν τον διάλογο τη στιγμή που οι λοιποί υποψήφιοι δήμαρχοι έμειναν άλαλοι.
Παράθεση
0 # Ιγνατιάδης Λάκης 08-03-2019 21:24
Έχετε δίκαιο. Το θέμα είναι από τα πλέον σημαντικά του δήμου μας και απ'ότι πληροφορήθηκα από ανθρώπους που ήταν παρόντες, έγιναν αξιόλογες τοποθετήσεις. Ως προς την μη ενημέρωση αυτό είναι το τίμημα του ερασιτεχνικού χαρακτήρα αυτής της σταγονίσιας προσπάθειας. Αφού ως γνωστόν ο ερασιτεχνισμός, που τον πυροδοτεί το πηγαίο ενδιαφέρον για τους άλλους και για τα πράματα και η χαρά εξ αιτίας της προσπάθειας μιας παρέας να ανεβάσουνε τον πήχη, έχει τα όριά του. Δεν τα προλαβαίνει/μπορεί όλα, αν και θα το'θελε. Πάντως αν μας έρθει ή εντοπίσουμε άρθρο της συζήτησης αυτής προφανώς και θα το αναρτήσουμε.
Παράθεση
0 # Δημότης 08-03-2019 11:44
Τετάρτη το συμβούλιο.
Ακούστηκαν σημαντικά πράγματα.
Παρακευή σήμερα, ρεπορτάζ ουδέν!
Απογοήτευση
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση