Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 16:58

Είναι δυνατόν στην Ελλάδα, που το 92% πιστεύει στο θεό, να κακομεταχειρίζονται πρόσφυγες και μάλιστα με αριστερή κυβέρνηση;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

prosfiges1Η πρώτη είδηση: Η Ελλάδα είναι στην έκτη θέση των πιο πιστών λαών της Ευρώπης, πίσω από τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βοσνία σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Pew Research Center για τη πίστη και την απιστία των λαών της Ευρώπης. Σύμφωνα μ'αυτήν η Ελλάδα είναι στην 6η θέση των πιο πιστών λαών της Ευρώπης, πίσω από την Γεωργία, Αρμενία, Μολδαβία, Ρουμανία και Βοσνία. 

Εδώ  για όλο το άρθρο. 

Σ.Δ: Αυτή η πίστη στην ύπαρξη του χριστιανικού ορθόδοξου θεού άραγε οδηγεί σε κάποιες πράξεις κατά τη διάρκεια του βίου του καθενός από αυτό το συγκλονιστικό 92%; Πράξεις που τον οδηγούν στην κατάκτηση κάποιων κορυφών; Γιατί εμείς, που δεν είμαστε πιστοί, δεν μπορούμε να διακρίνουμε τη λάμψη του χρυσού να βγαίνει από τις ζωές των πολλών πιστών. 'Η, έστω τη φλόγα ενός κεριού να γλυκαίνει το πρόσωπό τους. Κάθε άλλο. Ένα ζοφερό σκοτάδι που μας παγώνει αισθανόμαστε να εκπέμπουν συχνά οι πολλοί. Όχι ότι εμείς είμαστε καλύτεροι. Αλλά νομίζω ότι αρετοί έχουμε την αγωνία να ανέβουμε στον ουρανό καταδυόμενοι στην κόλασή μας τραβώντας κουπί, δηλαδή, με δικά μας μέσα και δίχως τις πλάτες κάποιου θεού ή κάποιας αυθεντίας.  

Και πως εξηγείται αυτό το 92%; Μια ερμηνεία είναι πως θα πρέπει η ανασφάλειά μας να έχει κτυπήσει ταβάνι. Κι επειδή ελάχιστα έχουμε κατακτήσει στα 200 περίπου χρόνια ελεύθερου βίου που να συνιστούν θεμέλια βίου, πιανόμαστε από τα μαλλιά μας. Δηλαδή από την ορθοδοξία, που ως νεκροζώντανο σώμα, περισσότερα ζητάει απ'αυτά τα ελέχιστα που μπορεί με αγάπη να προσφέρει. Με αγάπη κι ανιδιοτελώς. 

Η δεύτερη είδηση: Η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης αναγνωρίζει τις σημαντικές συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αρχές με τον αυξημένο αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα, ωστόσο διαπιστώνει υπερπληθυσμό, κακές συνθήκες κράτησης, ακόμα και κακομεταχείριση των κρατούμενων μεταναστών.

Τα πορίσματα της έκθεσης βασίζονται στην επίσκεψη της Επιτροπής στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, οπότε, όπως αναφέρεται, «έλαβε αξιόπιστους ισχυρισμούς για σωματική κακομεταχείριση από την αστυνομία», κυρίως στους χώρους κράτησης της περιοχής του Έβρου (στο προαναχωρησιακό κέντρο και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο και στο αστυνομικό τμήμα στο Τυχερό), όπως και στο προαναχωρησιακό κέντρο της Μόριας στη Λέσβο.

Εδώ  όλο το άρθρο. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 10:48
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση