Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 20:11

Πορεία μαθητών Κερατσινίου Δραπετσώνας προς το δημαρχείο στις 13.2 ενάντια στο πέρασμα δημ.περιουσίας στο Υπερταμείο

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

poreia mathitonΑπόφαση Συνέλευσης Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Τα όνειρά μας βάζουνε χρόνια υποθήκη… Θέλουν να πληρώνουμε και στο σχολείο νοίκι!

  • Αθλητικές εγκαταστάσεις 5 σχολικών συγκροτημάτων, μεταξύ αυτών στο 1ο και 2ο Κερατσινίου….
  • «Σιταποθήκες», κλειστό γυμναστήριο «Κασσιμάτης»…
  • Τμήμα του πάρκου στο Σελεπίτσαρι, μαζί με το θερινό σινεμά…

Και η λίστα συνεχίζει με… πλατείες, γήπεδα, παιδικές χαρές, ακόμα και ο αρχαιολογικός χώρος στο «Καστράκι»…

50 συνολικά χώροι σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα που παίρνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης…


Οι χώροι αυτοί με υπουργική απόφαση έχουν περάσει στο «υπερταμείο» και αποτελούν «εγγύηση» για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς και οι οικογένειές μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη Περιφέρειας και Δήμου, υλοποιούν μνημονιακές δεσμεύσεις και προχωράνε κι άλλες ιδιωτικοποιήσεις για να αυγατίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, κάνοντας μπίζνες εκμεταλλευόμενοι χώρους που ανήκουν σε μας και τις οικογένειές μας…

Δεν ανεχόμαστε τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που μας μένουν για να αθληθούμε και να αξιοποιήσουμε όσο ελεύθερο χρόνο έχουμε, να δοθούν σε επιχειρήσεις!

Δεν ανεχόμαστε οι ελεύθεροι χώροι που ανήκουν σε όλους τους μαθητές, τους εργαζόμενους, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, να πουληθούν και να μας κάνουν πελάτες!

Δεν ανεχόμαστε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το αυτονόητο δικαίωμα μας στην άθληση, στην πρόσβαση σε χώρους αναψυχής!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί τώρα η εκχώρηση των 50 ελεύθερων χώρων στο «υπερταμείο»!
  • Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των λιπασμάτων προς όφελος των μαθητών, των εργαζομένων, των κατοίκων της περιοχής μας!
  • Να γίνουν υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση!
  • Να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια, σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας, με επαρκή εξοπλισμό για τις ανάγκες των μαθητών!

Προχωράμε σε:

Πορεία προς το Δημαρχείο την Τετάρτη 13/02! Στις 11.00 είμαστε όλοι στην πλατεία Λαού! Τα σχολεία της Αμφιάλης με ραντεβού 9.30 στο Τριγωνάκι κατεβαίνουμε όλοι μαζί!

Δεν βγάζουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας σε πλειστηριασμό! Διεκδικούμε αυτά μου μας αξίζουν από όσους μας τα στερούν!

Απόφαση Συνέλευσης Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Κερατσινίου-Δραπετσώνας

(εδώ mathites.gr ) 

Αναρτήθηκε στις 8 Φεβρουάριου 2019

Σ.Δ: Κάποιες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία αυτής της υπόθεσης

Στις 5.10.18 η ΚΕΔΕ κάλεσε τις Δημ.αρχές να καταθέσουν αιτήση ακυρότητας στο ΣτΕ για τα ακίνητα του δήμου τους που είχαν περάσει στο Υπερταμείο. 
Στις 24.10.18 το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας πήρε μία απόφαση με στόχο να επιστραφούν στο Δήμο από το Υπερταμείο τα ακίνητα αυτά. 
Στις 1.11 2018 οι δικηγόροι του Δήμου κατέθεσαν αίτηση στο Συμβούλιο Επικρατείας με την οποία ζητούν να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών με τις οποίες περιουσιακά στοιχεία του δήμου μεταβιβάστηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. 
Κι εδώ  η αίτηση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας στο ΣτΕ κατά του Ελληνικού Δημοσίου για ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση ακινήτων του δήμου στο Υπερταμείο
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 18:24

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση