Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 06:57

Πολάκης vs Αντριουκαΐτις για το κάπνισμα...και μη χειρότερα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

polllakisΤο πρόβλημα του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους όπου απαγορεύεται από το νόμο, δυστυχώς δεν καταφέραμε να το λύσουμε μέχρι τώρα. Και φυσικά ευθύνη γι'αυτό φέρει η Πολιτεία και όλοι οι καπνιστές, όλοι εμείς οι καπνιστές. Ότι είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τους καπνιστές, αλλά και όσους εισπνέουν τα δηλητηριώδη αέρια του καπνού που εκφυσούν δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Το θέμα, που βρέθηκε στην επικαιρότητα με το δεικτικό σχόλιο που έκανε ο ευρωπαίος επίτροπος υγείας βλέποντας τη φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, είναι πως θα το λύσουμε.

Ο ένας τρόπος είναι να εφαρμόσουμε παντού και πάντα τον νόμο, όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου που έχει ψηφιστεί. Ο άλλος τρόπος είναι να τον καταργήσουμε. 

 

Τώρα, από την απάντηση του κ.Πολάκη αυτό που καταλάβαμε είναι ότι δεν κατάλαβε, ή έκανε ότι δεν κατάλαβε, για ποιο πράγμα του έκανε κριτική ο Αντριουκαΐτις κι έτσι απάντησε με άλλα αντ'άλλων. Κι αυτό διότι θεωρεί πως επειδή είναι ο Ζορό, που μπορεί και να είναι, στον χώρο της υγείας που τα βάζει με τους γραβατωμένους κακούς, δίνει στον εαυτό του το δικαίωμα να παραβιάζει τον αντικαπνιστικό νόμο. Αυτή πιστεύω ότι είναι μια από τις πιο συντηρητικές στάσεις ζωής που συναντώ συχνά στη ζωή μου, συνήθως από καβαλημένα καλάμια. Η παραβίαση δηλαδή των νόμων, δίνοντας έτσι το "καλό" παράδειγμα σε μία κατ'εξοχήν αυτοκαταστροφική χώρα που αν κάτι ξέρει καλά να κάνει είναι να βάζει τα χεράκια της και να βγάζει τα ματάκια της, συνήθως για τους πιο ευτελείς λόγους. Να κλείσουμε με την ανοησία του Αντριουκαΐτις. Έψεξε το γεγονός πως ουδείς στο υπουργείο Υγείας που επισκέφτηκε δεν φορούσε γραβάτα. Και στις καλύτερες οικογένειες τα κολλήματα κάνουν θραύση. 

Το ρεπορτάζ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά την ντροπιαστική παρατήρηση και την αντίδραση του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα υγείας ο οποίος σχολίασε τη φωτογραφία του που τον δείχνει να καπνίζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.   Σε ανάρτησή του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο Πολάκης δεν απολογείται για την πράξη του αλλά με εμφατικό τρόπο δηλώνει «το τσιγάρο θα το κόψω όταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγώ».  

Ωστόσο υπενθυμίζεται πως ο Επίτροπος Βιτένις Αντριουκαΐτις δεν είπε στον Παύλο Πολάκη να κόψει το κάπνισμα, αλλά σχολίασε το γεγονός πως δεν τηρεί τον αντικαπνιστικό νόμο ενώ είπε πως το ελληνικό υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο.  

Στη συνέχεια με αυστηρό τρόπο εγκαλεί τον επίτροπο πως είπε ψέμματα για τη γραβάτα και πως θα πρέπει να είναι καλύτερα ενημερωμένος για το τσιγάρο πριν μιλήσει ενώ αφήνει και αιχμές εναντίον του Δημήτρη Αβραμόπουλου.  

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη   Προς κύριο Βιτενις Αντριουκαιτις : -Αυτος ο"τύπος" κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρονιά με πιο σοβαρά πράγματα στο χώρο της υγείας απο το τσιγαρο. Μαθε πριν μιλήσεις !!! -Ειναι ψέμματα πως δεν φορούσε κανεις γραβάτα οταν ήρθατε στο Υπουργειο. Ο θυρωρός στην είσοδο φορούσε . Εγω δεν φοράω .Οι γραβατωμένοι που πέρασαν απο δω χρεωκοπησαν τη χώρα μας. Αυτους πολεμάμε. Μαθε πριν μιλήσεις !! -το τσιγάρο θα το κόψω οταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγω (δεν αργεί η απόφαση ,αλλα θα ειναι δική μου)

-Τη φωτογραφία που κρατάς την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικου υλικού που ειχαμε καλέσει σε συναντηση διαπραγματευςης στο υπουργείο και τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές που πουλούσαν τα είδη τους στα νοςοκομεια της χώρας μας(Υλικα επεμβατικής καρδιολογίας ) Η φωτογραφία ειναι οταν έληξε η συναντηση και την αναπαρήγαγαν πολλα ΜΜΕ τηλεοπτικά και ιντερνετικα απο τα οποια κόψαμε περίπου 6-10 εκατομμύρια ευρω διαφημιστική δαπάνη το χρόνο που έπαιρναν ΚΑΚΩΣ απο το Υπ Υγειας! Ρώτα ενα συνάδελφο σου απο την Ελλάδα ,εκει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ,(φοράει και γραβάτα πάντα) πόσα τους έδινε καθε χρόνο για προβολή μηνυμάτων της αντικαπνιστικής εκστρατείας τα οποια ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!!!!! OK "GUY"???

Yours sincerely Pavlos Polakis deputy Minister of Healt 

To σχόλιο του Αντριουκαΐτις  

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος (σ.σ. «this guy») δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις· ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν θα καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το ελληνικό υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο. Κανείς από όσους συνάντησα δεν φορούσε γραβάτα. Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν τις ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!». 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 09:41
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση