Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 19:45

Ολλανδός ιστορικός μίλησε στο Νταβός και ζήτησε να πληρώνουν φόρους οι πάμπλουτοι

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

davosΜια ομιλία σε ένα φόρουμ του Νταβός έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση καθώς ένας ολλανδός ιστορικός αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τους δισεκατομμυριούχους που δεν πληρώνουν φόρους έχοντας τα χρήματά τους στους φορολογικούς παραδείσους, ή αν πληρώνουν είναι ελάχιστοι.  

Σε ένα βίντεο που έγινε viral με χιλιάδες shares, ο Rutger Bregman, συγγραφέας του βιβλίου «Ουτοπία για ρεαλιστές» ξεκινά σημειώνοντας πως είναι η πρώτη του φορά στο Νταβός και πως είναι εντυπωσιασμένος που 1.500 άνθρωποι ταξίδεψαν εκεί με ιδιωτικό τζετ για να ακούσουν τον David Attenborough να μιλά για την αλλαγή του κλίματος.  

 Στη συνέχεια λέει πως αισθάνεται πολύ μπερδεμένος που κανείς δεν μιλούσε για την αύξηση των φόρων στους πλούσιους.  «Ακούω ανθρώπους να μιλούν για τη σημασία της συμμετοχής, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και τη διαφάνεια και σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται στο πραγματικό ζήτημα της φοροδιαφυγής και στο ότι οι πλούσιοι δεν πληρώνουν όσα θα έπρεπε», είπε.  

«Είναι σαν να βρίσκομαι σε συνέδριο πυροσβεστών στο οποίο κανείς δεν επιτρέπεται να μιλήσει για το νερό!», πρόσθεσε.   «Η βιομηχανία πρέπει να σταματήσει να μιλά για τη φιλανθρωπία και να ξεκινήσει να συζητά για τους φόρους. Αυτό είναι το θέμα. Φόροι, φόροι, φόροι. Όλα τα υπόλοιπα είναι βλακείες κατά την άποψή μου», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 19:51

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση