Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 16:33

Γιατί γεμίζει το κέντρο του Πειραιά με πράσινα, μαύρα κι ασημί κολονάκια;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kolonakia1Ο χρόνος: Πριν ένα μήνα περίπου

Το γεγονός: Η διαπλάτυνση από το δήμο Πειραιά των πεζοδρομίων της Τσαμαδού, ανάμεσα στην Εθ.Αντιστάσεως και της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ο λόγος της ανάρτησής μου στο fb: Η επιλογή της μη φύτευσης δένδρων στα νέα πεζοδρόμια.

Το σχόλιο ενός "φίλου": Ίσως να μην τα φυτεύουν τώρα γιατί έχουν σκοπό να συνεχίσουν με 2η εργολαβία. 

Τι μας έχει ξημερώσει; Στο κέντρο του Πειραιά, με αφορμή την κατασκευή του Τραμ* που θα συνδέει τον Πειραιά με το Φάληρο, γίνονται και έργα από τον δήμο. Το κύριο από αυτά τα έργα είναι η κατασκευή νέων πεζοδρομίων. Σ'αυτό το έργο ο δήμος Πειραιά έχει κάνει διδικτορικό. Κάθε λίγο και λιγάκι ξηλώνει τα προηγούμενα πεζοδρόμια και φτιάχνει καινούργια. Αυτό, διαχρονικά, είναι η κληρονομιά που αφήνουν οι απέρχομενοι δήμαρχοι στους επερχόμενους. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως έχουν διαλέξει εκείνη τη στάση που εκφράζει ότι ...για τ'αγαθά της πόλης ΔΕΝ κόποις κτώνται. Βάζει μπρος τον αυτόματο πιλότο ο άρχοντας και να ένα ακόμα προσοδοφόρο έργο που φαίνεται. 

Τι άλλο μας ξημέρωσε; Έχει γεμίσει το κέντρο του Πειραιά με κολονάκια και κάγκελα. Νέα κολονάκια. Πράσινα, μαύρα και ασημί. Τα περισσότερα τα "φυτεύει" ο δήμος. Τα ασημί το Τραμ, που μ'αυτόν το δάσκαλο που έκατσε, αυτά έμαθε και κάνει τα ίδια. Κι έτσι ο Πειραιάς γίνεται κατά κάποιο τρόπο κολονάκι. Αναρωτιέμαι, όμως, από που αντλώ τη βεβαιότητα ότι πεζοδρόμια και κολονάκια θα στοιχίσουν ο κούκος αηδόνι.

Για ποιο λόγο τοποθετούν κολονάκια; Επειδή ο Πειραιάς έχει λίγες θέσεις στάθμευσης ( ιδού ακόμα ένα πρόβλημα που δεν το αγγίζουν οι δημοτικές παρατάξεις) οι εποχούμενοι οδηγοί παρκάρουν δίχως περίσκεψη και δίχως αιδώ στα πεζοδρόμια. Για να μην καταλαμβάνουν λοιπόν τα πεζοδρόμια οι οδηγοί, γι'αυτό βάζει ο δήμος τα κολονάκια. Μπράβο του.

Και που να παρκάρουν; Εκεί όπου παρκάρουν συστηματικά και δίχως κανείς από το δήμο να τους ενοχλεί τα τελευταία χρόνια. Στους δρόμους και κατά προτεραιότητα στους κεντρικούς. Αυτά τα παρκαρίσματα είναι ένας από τους βασικούς λόγους που προκαλούνται μποτιλιαρίσματα κι έτσι καθυστερούν συστηματικά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Πρόκειται για μια κατ'εξοχήν εχθρική κίνηση των εποχούμενων με τη συνέργεια του δήμου και της τροχαίας φυσικά, ενάντια σε όσους χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ.  

Οι αριθμοί τι λένε; Στα διαπλατυσμένα πεζοδρόμια της Τσαμαδού μετρήσαμε 160 περίπου μαύρα κολωνάκια που τα περισσότερα απέχουν μεταξύ τους 2.5 μέτρα. 

Καμία απορία; Δεν θα ήταν καλύτερα για τους ανθρώπους, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους σ'αυτήν την περιοχή και για τους πεζούς, να αποφάσιζε ο Μόραλης να φυτεύσει ο δήμος αντί κολονάκια 150 δενδράκια; Και καμιά πεντακοσαριά στους γύρω δρόμους του κέντρου. Όμορφα δενδράκια με τα χρώματά τους, τ'αρώματά τους και με τη δροσιά τους τα καλοκαίρια. 

Άλλη απορία; Υπάρχει περίπτωση να πείσει Πειραιώτες ο δήμαρχος, ο όποιος δήμαρχος, για τους λόγους που διάλεξε κολονάκια αντί δενδράκια; Να πείσει δημότες και διερχόμενους. Όταν μάλιστα αυτοί είναι ενήμεροι πως ο Πειραιάς είναι ανάμεσα στις τελευταίες ελληνικές πόλεις ως προς τα τετραγωνικά μέτρα πράσινου που αναλογεί σε κάθε κάτοικο. 

kolonakia2...το αμιγές καλού; Έμμεσα, ότι τα κολονάκια εύκολα ξηλώνονται. Και στη θέση τους μπορεί να φυτευθούν δενδράκια. Αρκεί να το επιζητούν πιεστικά οι δημότες που αισθάνονται την έλλειψή τους. Και φυσικά, αρκεί να υπάρχει κι ένα δημοτικό συμβούλιο που αφουγκράζεται τους πράσινους πόθους των δημοτών, ή που τέλος πάντων που ξέρει τι προκαλεί καλό και τι κακό σε μια πόλη. Το αρνητικό θα είναι τα λεφτά (πόσα;) που κόστισαν τα κολονάκια, λεφτά που θα πάνε τσάμπα και βαρεσέ, αλλά προπάντων ο χρόνος που θα περάσει ανεπιστρεπτί με τα κολονάκια να φτιάχνουν το στίγμα της πόλης. 

Αυτοδιοικητικό δίδαγμα: Ποτέ και πουθενά κολονάκια και καγκελάκια δεν έχουν ομορφύνει μια πόλη. Ποτέ και πουθενά κολονάκια δεν ανέβασαν τις διαθέσεις των δημοτών.  

*Αττικό Μετρό: Μέσα στο Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ και αν όλα πάνε καλά στις αρχές του καλοκαιριού θα δοθεί το τράμ στο κοινό. 

Info: Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία του έργου Αττικό Μετρό, έγινε στις 14 Ιανουαρίου 2013. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση του έργου θα γινόταν σε 25 μήνες, δηλαδή ως τον Φεβρουάριο του 2015. Τελικά το έργο έγινε παράδειγμα προς αποφυγή, αφού ήδη πλησιάζει τους 70 μήνες ύστερα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις λόγω των πολλών φορέων που εμπλέκονταν στο έργο (αρχαιολογία, δίκτυα νερού και αποχέτευσης, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας, τρόλεϊ κλπ), αρχαιολογικών ευρημάτων και της οικονομικής κρίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 08:38
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση