Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 16:52

Παντελής Καμάς: Δημοκρατία - Συλλογικότητα - Προοδευτική κατεύθυνση, νέα πορεία για την αυτοδιοίκηση

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kamas1Η υποψηφιότητά μου, για το αξίωμα του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, συνδέεται άρρηκτα με το όραμά μου , να δημιουργήσω ένα νέο υπόδειγμα στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Στην ομιλία μου στην Ακροβάτισσα στις 2/12/2018 και στο προηγούμενο άρθρο μου, στον Έγκυρο Ανταποκριτή, περιέγραψα επ΄ ακριβώς το σχέδιο μου για την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι ως δικηγόρος. Απηχεί την καθαρή μου άποψη για ένα νέο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αναπτυξιακή πορεία που πρέπει να έχει η χώρα μας.

Αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι πρέπει να υπηρετηθεί από μία καινούρια αντίληψη Δημοτικής Παράταξης. Μίας παράταξης, αδέσμευτης και προοδευτικής στην πολιτική της κατεύθυνσης, δημοκρατικής και συλλογικής στη δράση της. 
Η Δημοτική Κίνηση « ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- ΠΟΛΗ ΕΞΥΠΝΗ, ΟΜΟΡΦΗ, ΑΣΦΑΛΗΣ», θέλουμε να γίνει μία ζωντανή και δημιουργική συλλογικότητα που προτάσσει τα συμφέροντα των πολιτών και των πολλών απέναντι σε ποικιλώνυμα και ισχυρά συμφέροντα.
Η Δημοτική Κίνηση « ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», που ιδρύουμε μαζί με τους πολίτες της πόλης μας θα έχει σαφή και δημοκρατική δομή, μέλη και φίλους. Θα έχει εκλεγμένη ηγεσία και συντονιστή πρόσωπο διαφορετικό από τον εκάστοτε υποψήφιο Δήμαρχο. 
Δίνω μεγάλη έμφαση σε μία δημοκρατική λειτουργία, με ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου, με συναπόφαση και συλλογικότητα, πλήρη διαφάνεια..
Δίνω μεγάλη έμφαση σε ένα νέο υπόδειγμα δημάρχου, που στη χάραξη της πολιτικής ακούει το δημοτικό συμβούλιο, σχεδιάζει μαζί του τις παρεμβάσεις στην πόλη και αξιοποιεί όλες τις ιδέες όλων των συνδυασμών.
Προφανώς και υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές με τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών και διαφορετική προσέγγιση του καθενός για τα πράγματα και προφανώς το εκλογικό σώμα θα ορίσει την αντίληψη με την οποία θα διοικηθεί η πόλη μας και ο Δήμος μας.
Είμαι ένας άνθρωπος, που στην δουλειά του έμαθε ότι πρέπει να αποφασίζει. Θεωρώ όμως ότι στην πολιτική το δικαίωμα της απόφασης δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα σύνολο. Σε εμένα υπάρχει το χρέος της σύνθεσης . Σε εμένα ανήκει το βάρος μιας προσπάθειας, επίπονης αλλά δημιουργικής να πειστούν όλοι για το δέον , κάθε φορά, γενέσθαι. 
Η νέα εποχή που ζούμε απαιτεί μία μεγάλη συσπείρωση όλων των ζωντανών δυνάμεων της πόλης. Τη συνεννόηση και όχι τη διαίρεση. Τη συλλογικότητα και όχι την αλαζονεία. Την επίγνωση των δυσκολιών και των προκλήσεων και όχι την αυθεντία. 
Προσωπικά όπως γνωρίζετε, δεν θα μπω στον πειρασμό της υποκρισίας του δήθεν ανεξάρτητου. Έχω πολιτική και κομματική ταυτότητα. Ανήκω στο Κίνημα Αλλαγής και στο ΠΑΣΟΚ, και είμαι περήφανος για αυτό. Εγγυώμαι όμως ότι η Δημοτική Παράταξη που θα εκπροσωπήσω θα είναι αδέσμευτη. Εγγυώμαι ότι δεν θα έχω καμία εξάρτηση, πέραν της συνείδησης και του καθήκοντος να υπηρετήσω τον πολίτη, το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό.
Δεσμεύομαι ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και μετά θα παραδώσω τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά. Απεχθάνομαι την ιδέα της ισοβιότητας στα αξιώματα και την προσκόλληση στην εξουσία και την καρέκλα. Η πόλη μας έχει μία προικισμένη γενιά. Νέους ανθρώπους με ταλέντα. Θέλω να βάλω αυτή τη γενιά Μπροστά και να της παραδώσω το τιμόνι της πόλης, με πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και την προοπτική της.
Φίλες και φίλοι, όλα όσα πιστεύουμε, όλα όσα θα κάνουμε, όλα όσα θα παλέψουμε, συνιστούν μία Ειρηνική Επανάσταση. Αυτό εξάλλου είναι το ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, μία πολιτική επανάσταση, που βρίσκεται σε ρήξη με το χθες, συνδέεται με το σήμερα, και βρίσκεται σε διάλογο με το μέλλον.

Σ.Δ: Από τις 19 Ιανουάριου μέχρι τις 26 Μαΐου, όλα τα άρθρα που αφορούν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 θα εμφανίζονται ΜΟΝΟ στο θέμα μας "Δημοτικές Περιφερειακές εκλογές Μαΐου 2019", που βρίσκεται στην αρχική σελίδα της Σταγόνας, πάνω δεξιά.                  Υπενθυμίζουμε ότι εντός του θέματος αυτού υπάρχει η δυνατότητα να γράφετε σχόλια, προτάσεις και κριτική πάνω στις εκλογές αυτές, ανεξάρτητα από τα άρθρα που υπάρχουν. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 17:01

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση