Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 12:32

Μαριάννα Κορομηλά: Στους Αλβανούς χρωστάμε πάρα πολλά, μας έκαναν ανθρώπους, φρόντισαν τους ηλικιωμένους...

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

koromila1Όλη η ζωή της Μαριάννας Κορομηλά κινείται ανάμεσα σε τόπους, πρόσωπα και βιβλία. Η ιστορικός, συγγραφέας και ξεναγός τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να αποσυρθεί στο «σπήλαιό» της που βρίσκεται κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στο ενεργητικό της μετρά πάνω από δύο χιλιάδες εκπομπές ιστορικού ενδιαφέροντος, δεκάδες ταξίδια στη Μέση Ανατολή, στην Τουρκία, στη Μαύρη Θάλασσα και στα Βαλκάνια, συνεργασίες με ελληνικές και ξένες εκδόσεις, τηλεοπτικές παραγωγές, ένα βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο της «Οι Έλληνες στη Μαύρη Θάλασσα» καθώς και τη συμμετοχή της στη δημιουργία και ανάπτυξη της Πολιτιστικής Εταιρείας «Πανόραμα».

Εκεί διοχετεύει από το 1985 τη δραστηριότητά της, οργανώνοντας εκατοντάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια, κύκλους διαλέξεων, ταξίδια, εκθέσεις, παιδικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις γύρω από θέματα Ιστορίας, πολιτισμού και περιβάλλοντος.

Το μπαλκόνι του σπιτιού της διαθέτει το ισχυρό ατού της θέας προς τον Παρθενώνα, ενώ είναι γεμάτο περιποιημένα καταπράσινα φυτά. Εκείνο το χειμωνιάτικο πρωινό που συναντηθήκαμε μου είπε ότι «ζούμε ανάμεσα σε χιλιάδες παρεξηγήσεις».

Πατώντας  lifo.gr  θα σας εμφανιστεί η εξαιρετική συνέντευξη που παραχώρησε η κα. Κορομηλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο και αναρτήθηκε στις 15.12 με τον τίτλο «Είμαστε το πιο ανιστόρητο έθνος του κόσμου»

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 13:09

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση