Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 08:13

Εξώδικη γνωστοποίηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στα ΜΜΕ σχετικά με τον Πέτρο Μαντούβαλο

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

manduΟ «Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς», εδρεύει στον Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου αρ. 47, και εκπροσωπείται κατά το νόμο από τον Πρόεδρό του Γεώργιο Σταματογιάννη.

ΠΡΟΣ

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος, μέλος μέχρι πρότινος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά,

έχει αποβάλλει οριστικά και διά βίου τη δικηγορική του ιδιότητα, κατόπιν εκδόσεως σχετικής διαπιστωτικής πράξης από τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης, μετά από αμετάκλητη ποινική κακουργηματική καταδίκη, της πράξεως νομίμως δημοσιευμένης στο ΦΕΚ υπ’ αρ. 1256/26-10-2018 (τεύχος Γ’), γεγονός το οποίο ήδη έχει γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.
Αφορμή για την παρούσα ενημέρωσή σας λαμβάνουμε από πρόσφατες και επανειλημμένες εμφανίσεις του Πέτρου Μαντούβαλου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στις οποίες δηλώνεται ή αφήνεται να εννοηθεί ότι εξακολουθεί να είναι δικηγόρος, γεγονός που συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, κατά το άρθρο 175 παρ. 2 ΠΚ, αδικήματος αυτεπαγγέλτως διωκομένου.
Η καθιέρωση της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος από τον Ποινικό Κώδικα ως αυτοτελές ποινικό αδίκημα έχει προφανή σκοπό την προστασία των ανυποψίαστων πολιτών από πρόσωπα που δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν το λειτούργημα αυτό, το οποίο ενέχει δημόσιο χαρακτήρα.
Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση που το ανωτέρω φαινόμενο συνεχιστεί από την πλευρά του Πέτρου Μαντούβαλου θα υπάρχει ο κίνδυνος να υποστούν βλάβη τόσο οι πολίτες που θα αγνοούν τη συγκεκριμένη κατάσταση όσο και τα μέσα που εκπροσωπείτε, τα οποία, εξαιτίας της ελλιπούς πληροφόρησής τους περί του θέματος, μπορεί να εμπλακούν σε καταστάσεις που θα τους δημιουργήσουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίονα εξυπηρετείται η ορθή ενημέρωση του πολίτη.
Τέλος θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι η παρούσα επιστολή μας κατατείνει αποκλειστικά σε ενημέρωση και προστασία δική σας, των μελών σας και των πολιτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόθεσή μας η δημοσιοποίησή της, παραμένοντας αυστηρά για εσωτερική σας χρήση.

Πειραιάς, 6-12-2018

Σ.Δ: Ο Πέτρος Μαντούβαλος πέρσι ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως αναλαμβάνει τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας Γ' κατηγορίας Αστέρα Ιτέας.

Και πριν δυο εβδομάδες ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης ανακοίνωσε πως αρχηγός του τμήματος βόλεϋ αντρών αναλαμβάνει ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο ίδιος δήλωσε πως "Θα βοηθήσω οικονομικά και δεν θα υπάρχει πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Μιχάλη Κουντούρη. Είμαστε εξάλλου σαν οικογένεια από παλιά στον Ολυμπιακό, από τον αείμνηστο Χάρη και τον γιό Νίκο που είναι μάνατζερ της ομάδας"

Γι’ αυτό το θέμα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δήλωσε: «Για την τύχη αυτής της επιλογής, θα αποφανθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού ο γνωστός δικηγόρος έχει κωλύματα (καταδικαστικές αποφάσεις) που δεν του επιτρέπουν να αναλάβει τη θέση αυτή».

Τα αξιώματα του Πέτρου Μαντούβαλου ( Πειραιάς, 1959)

 • Εξελέγη δύο φορές Βουλευτής με την Ν.Δ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων (εκλογές 2000 & 2004)
 • Πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Δημόσιας Διοίκησης.
 • Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιώς (1998-2000)
 • Αντιδήμαρχος Πειραιώς (2000-2002)
 • Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με το Μεξικό
 • Πρόεδρος του Συμβουλίου Πρόληψης της Εγκληματικότητας του Δήμου Πειραιώς
 • Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας στις Ακαδημίες Αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας
 • Σύμβουλος του Δ.Σ. του Δικηγορικου Συλλόγου Πειραιώς (1996-1999) και μέλος της Επιτροπής Θεσμών της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε
 • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων
 • Επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Αθλητικού Δικαίου
 • Νομικός Σύμβουλος του Παγκοσμίου Συλλόγου Ολυμπιονικών
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 09:25
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση