Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 19:40

Χρήστος Α. Χωμενίδης: «Οι αντιφάσεις είναι το μυστικό της γοητείας. Εκείνες σε κάνουν ήρωα στη λογοτεχνία μα και στη ζωή»

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

chomenidis 11«Εάν κοιτάξετε με ελάχιστη προσοχή, κάτω από το πρόσωπο του πενηνταδυάχρονου Χωμ-Χωμ θα διακρίνετε εκείνον τον πιτσιρικά της δεκαετίας του ’70 και του ’80, ο οποίος είχε μιαν ατιθάσευτη επιθυμία να ζήσει και να γράψει. Που αντίκριζε τα πάντα γύρω του κατάπληκτος, που λαχταρούσε να τα εξερευνήσει με όλες του τις αισθήσεις, να τα απολαύσει, να φέρει στο φως το νόημά τους. Όχι, δεν άλλαξα. Ούτε πρόδωσα ποτέ τις ιδέες και τους ανθρώπους μου.»

Ο Χρήστος Α. Χωμενίδης, το «Σοφό παιδί» της ελληνική λογοτεχνίας με αφορμή τον «Φοίνικά» του που κυκλοφόρησε πρόσφατα, μιλά στον Φιλελεύθερο για όλα:

την Λογοτεχνία και την λογοτεχνία του, την Ιστορία και την ιστορία του, για την Αριστερά και για την εποχή μας, για τις εμμονές του και τα φαντάσματα, για την γλώσσα αλλά και τον Χρόνο:

 

«Στο Άγιον Όρος πρόσφατα μού είπαν ότι στο επέκεινα, στην άλλη ζωή, δεν υφίσταται χρόνος. Εκεί η Δευτέρα Παρουσία έχει ήδη συντελεστεί. Βρίσκω ελκυστικότατη την ιδέα ότι η κάθε μας στιγμή περιέχει εναποθηκευμένο ολόκληρο το παρελθόν και εν σπέρματι όλο το μέλλον.»

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελένη Γκίκα κι αναρτήθηκε στο fractalart στις 13.11.18

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 20:19

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση