Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 19:14

Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας: Στις 24 Νοεμβρίου ξεκινούν οι προβολές ταινιών στο χειμερινό "Μελίνα Μερκούρη" στην Αμφιάλη

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker4Τις πόρτες του για να υποδεχθεί το σινεφίλ κοινό της πόλης ανοίγει στις 24 Νοεμβρίου ο πρώτος δημοτικός χειμερινός κινηματογράφος! Μετά τη λειτουργία των τριών θερινών κινηματογράφων (Μάρθα Καραγιάννη- Μελίνα- Αλέκος Χρυσοστομίδης),ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας συνεχίζει την ξεχωριστή προσπάθειά του στον χώρο του κινηματογράφου και επιβεβαιώνει τον τίτλο του «πιο σινεφίλ Δήμου της χώρας», που του έχουν αποδώσει.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμανουήλ Μπενάκη 70), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει νέες ταινίες με σύγχρονα συστήματα ήχου και εικόνας. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα προβάλλονται δύο ταινίες. Μία για τους μικρούς και μία για τους μεγάλους φίλους της έβδομης τέχνης.

 

Δελτίο Τύπου: Στο μήνυμά του, για τη λειτουργία του δημοτικού χειμερινού κινηματογράφου, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος σημειώνει:

«Με οδηγό μας την πεποίθηση ότι οι κινηματογράφοι δεν προσφέρουν μόνο πολιτισμό, αλλά κυρίως φως σε κάθε πτυχή της ζωής μας, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, ο «πιο σινεφίλ Δήμος της χώρας», όπως έχει χαρακτηριστεί, ξεκινάει φέτος τον πρώτο του χειμερινό κινηματογράφο!

Μετά τη λειτουργία των θερινών κινηματογράφων (Μάρθα Καραγιάννη- Μελίνα- Αλέκος Χρυσοστομίδης)  και τη μαζική προσέλευση του κοινού, επιμένουμε στη μαγεία και τη συντροφιά που προσφέρει η μεγάλη οθόνη και ιδιαίτερα η σκοτεινή αίθουσα των χειμερινών σινεμά.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» Εμ.Μπενάκη 70, Αμφιάλη), επιδιώκουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ταινιών, ήχου και εικόνας, διατηρώντας παράλληλα το χαμηλότερο αντίτιμο, γιατί για τη Δημοτική Αρχή η τέχνη αποτελεί κοινωνικό αγαθό, βασικό συστατικό και δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Μαζί οικοδομούμε μια νέα ταυτότητα για την πόλη μας,

Μαζί προχωράμε και κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη, ανθρώπινη».

Δείτε το πρόγραμμα προβολής των ταινιών

Σ.Δ: Οι ταινίες για μεγάλους, που θα προβληθούν μέχρι 16.12, και που η ημερολογιακή μπερδεμένη σειρά τους στο σάιτ του δήμου είναι από κάτω προς τα πάνω, είναι οι εξής: Δύσκολες ώρες στο  Ελ Ρουαγιάλ, Περίπτωση συνείδησης, Ο πρώτος άνθρωπος και το Ένα αστέρι γεννιέται. 

Σίγουρα θα βοηθήσει να πάει καλά αυτή η νέα πρωτοβουλία του δήμου, αν ενημερωνόμαστε όσο γίνεται πιο νωρίς για όσο πιο πολλές ταινίες απ'΄αυτές που σχεδιάζουν να προβληθούν. Κι αυτό γιατί όσοι σκέπτονται να δουν μία ταινία, αν γνωρίζουν ότι θα προβληθεί στο Μελίνα και μένουν κάπου εκεί γύρω, ε, δε θα προτιμήσουν να την δουν σ'αυτόν;   

Είμαι απ'αυτούς τους ανθρώπους που βλέπουν ταινίες σαν να βλέπουν με ορθάνοιχτα μάτια όνειρα, τα δικά μου και των άλλων, και επειδή γενικά τα όνειρα με τρέφουν, έχω δει από μικρός πολλές ταινίες στη ζωή μου. Φέτος και παρόλο που κάνουν γκελ στην φάση που περνάω όλα τα έργα τέχνης, έχω δει μέχρι στιγμής γύρω στις 10 ταινίες σε σινεμά και σε βίντεο. Απ'αυτές ξεχωρίζω το "Ο ψυχρός πόλεμος". Το αναφέρω ως παράδειγμα ενός σκεπτικού για το κριτήριο επιλογής των ταινιών και με την προϋπόθεση ότι οι υπεύθυνοι που διαλέγουν τις ταινίες βλέπουν πριν αρκετές. Ένα καλό κριτήριο επιλογής λοιπόν, θεωρώ ότι μπορεί να είναι οι ταινίες που τους κάνουν κλικ. Κι ένα άλλο, ως δευτερο βήμα, απ'αυτές που τους συναρπάζουν, εκείνες οι ταινίες που κάτι διαφορετικό εκπροσωπούν ως προς τον συνδυασμό της αισθητικής τους, του περιεχομένου τους και του ιδιαίτερου στυλ που τελικά δημιουργεί ο σκηνοθέτης.

Με άλλα λόγια, ταινίες που έχουν περισσότερες πιθανότητες να φυσήξουν ένα φρέσκο αεράκι στη σχέση μας με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Ο ψυχρός πόλεμος είναι για μένα μια από εκείνες τις ιδιαίτερες ταινίες που αποπνέουν το δικό τους άρωμα και που επιπλέον δεν είναι αμερικάνικη, κι αυτό το αναφέρω μόνο ως προς τη δυνατότητα που έχουν οι αμερικάνικες να προβάλλονται σε πολλά σινεμά. Αποτέλεσμα είναι πως στο ντόπιο σινεφίλ κοινό πάει καλά κι αυτό κάτι λέει, που αν μπορούν να το διακρίνουν αυτό το κάτι οι αρμόδιοι ως πυξίδα που βοηθάει να διευρύνονται τα κιν/φικά στάνταρ του κοινού στην περιοχή μας, καλά θα'ναι. Αυτά νομίζω.  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 17:56

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση