Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 08:10

Δύο νέα μαθήματα Μαθηματικών και τρία ακόμα μαθήματα -Ιστορίας και Φυσικής- σε επανάληψη στο Mathesis

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mathesisΚλείνοντας τρία χρόνια από τα πρώτα του μαθήματα τον Νοέμβριο του 2015 -και αριθμώντας ήδη περισσότερους από 50.000 φοιτητές και 31.000 βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης- το Mathesis φέρνει φέτος στο επίκεντρο την επιστήμη που παραπέμπει στο ίδιο το όνομά του: στην προσπάθεια του Καρτέσιου να δημιουργήσει μια καθολική γνωστική προσέγγιση ή επιστήμη –το Mathesis Universalis– βασισμένη στον αποδεικτικό λόγο των Μαθηματικών.

Καιρός για Μαθηματικά, λοιπόν, με δύο νέους σχετικούς και πολύ διαφωτιστικούς κύκλους μαθημάτων, αλλά και με τρεις ενδιαφέρουσες επαναλήψεις μαθημάτων Ιστορίας και Σύγχρονης Φυσικής που πολύ αγαπήθηκαν στην πρώτη προβολή τους.

Τα δύο νέα φετινά μαθήματα είναι:

 

• Πιθανότητες 1 - Μιχάλης Κολουντζάκης, Παν. Κρήτης.

Η Θεωρία Πιθανοτήτων είναι ο κλάδος των Μαθηματικών που μας βοηθάει να υπολογίσουμε το πόσο συχνά συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που δεν είναι προβλέψιμα με ακρίβεια.

Από την πρόβλεψη της κίνησης μιας μετοχής στο χρηματιστήριο, την εκτίμηση της ψήφου πριν από μια εκλογή, τη μελέτη μετάδοσης μιας ασθένειας ή μιας φήμης σε έναν πληθυσμό έως τη μελέτη τυχερών παιγνίων, ο υπολογισμός μιας πιθανότητας είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της επιστήμης, της οικονομίας και των κοινωνικών επιστημών…

• Διαφορικές Εξισώσεις 1: Μια βασική εισαγωγή - Στέφανος Τραχανάς, ΙΤΕ-Παν. Κρήτης.

Οι Διαφορικές Εξισώσεις είναι, χωρίς αμφιβολία, η γλώσσα της φύσης. Ολοι οι θεμελιώδεις νόμοι του κόσμου μας είναι διατυπωμένοι υπό τη μορφή Διαφορικών Εξισώσεων.

Ομως τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθει επίσης ότι οι Διαφορικές Εξισώσεις είναι η κατάλληλη γλώσσα και για τη μαθηματική μοντελοποίηση μιας διευρυνόμενης ποικιλίας προβλημάτων του κοινωνικού και βιολογικού μας σύμπαντος...

Και για όσους απορούν για την απουσία από το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Mathesis νέων μαθημάτων στον επιτυχημένο κύκλο των Ανθρωπιστικών Επιστημών, στο σχετικό δελτίο Τύπου ανακοινώνεται ότι μια δέσμη τέτοιων μαθημάτων ετοιμάζεται τώρα και θα προσφερθούν σε δύο διαδοχικούς κύκλους την προσεχή άνοιξη.

► Info: Εγγραφές στη διεύθυνση: mathesis.cup.gr

Πληροφορίες:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810-391048

Τα επαναληπτικά μαθήματα είναι: Πατήρ πάντων πόλεμος: Οι ελληνιστικοί πόλεμοι ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο (Ε), από τον Άγγελο Χανιώτης, IAS/Princeton. Έναρξη: Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΙΣΤ3.1 Παγκόσμια Ιστορία 1: Ο άνθρωπος απέναντι στη Φύση (Ε)Διδάσκουσα: Μαρία Ευθυμίου, Παν/μιο Αθηνών . Έναρξη: Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 08:22

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση