Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 16:34

Avaaz, για υπογραφή στο ψήφισμα: Σταματήστε να πουλάτε όπλα στους Σαουδάραβες

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

avaazΟ Τζαμάλ Χασόγκι πήγε σε προξενείο της Σαουδικής Αραβίας για να πάρει άδεια να παντρευτεί την αγαπημένη του -- αντ' αυτού τον αποκεφάλισαν και τον τεμάχισαν με πριόνι οστών.

Όλα δείχνουν ότι η αποτρόπαια δολοφονία του δημοσιογράφου και επικριτή του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας έγινε πιθανώς με εντολή του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν – του πρίγκιπα διαδόχου που βομβαρδίζει παιδιά στην Υεμένη και φυλακίζει ακτιβιστές.


Αλλά επιτέλους, οι ηγέτες του κόσμου φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι ο πρίγκιπας είναι ένα τέρας. Η Γερμανία μόλις ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να του πουλάει όπλα και τώρα η πίεση σε Μ. Βρετανία, Γαλλία και Καναδά κλιμακώνεται. Αν η Δύση σταματήσει να πουλάει όπλα στους Σαουδάραβες, θα αναγκαστούν να κάνουν ουσιαστικές αλλαγές -- ίσως ακόμη και να καθαιρέσουν τον πρίγκιπα-τέρας. Πρόσθεσε τ' όνομα σου -- ας τους δείξουμε ότι το ποτήρι ξεχείλισε. 

 

Το ψήφισμα της Avaaz

Προς τους ηγέτες της Μ. Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών που έχουν εξοπλιστικά συμβόλαια με τη Σαουδική Αραβία:

Σας καλούμε να σταματήσετε αμέσως να πουλάτε όπλα στη Σαουδική Αραβία, με αφορμή τη δολοφονία του Τζαμάλ Χασόγκι και τις συνεχιζόμενες κτηνωδίες στην Υεμένη. Είναι απαράδεκτο να κάνετε τα στραβά μάτια την ώρα που αυτό το καθεστώς διαπράττει τέτοια φρικτά εγκλήματα. Ήρθε η στιγμή να σταματήσετε να εξοπλίζετε τη Σαουδική Αραβία και να απαιτήσετε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η σελίδα όπου μπορείτε να υπογράψετε. Ο πρώτος στόχος είναι να μαζευτούν 1.250.000 υπογραφές. Στις 4:45 που κάναμε αυτήν την ανάρτηση είχαν υπογράψει 1.212.956 γήινοι. 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 16:47
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση