Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 09:49

Τα νέα έργα στο Κατράκειο και στον περιβάλλοντα χώρο των προσφυγικών της Νίκαιας, του Γιώργου Ιωακειμίδη, από το fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

katrakio1Το μεγαλύτερο σύγχρονο θέατρο της χώρας, μαζί με το χώρο πρασίνου που το περιβάλλει, αποτελούν ένα τοπίο - «στολίδι» για την πόλη.
Αξίζει λοιπόν να αναβαθμιστεί με ένα μεγάλο έργο που θα το αναδείξει σε υπερτοπικό πόλο έλξης και αναψυχής των κατοίκων όχι μόνο της Νίκαιας, αλλά και των γύρω Δήμων.
Το έργο λοιπόν αυτό, ξεκίνησε αυτές τις μέρες και όλοι ανυπομονούμε τη στιγμή που θα μας παραδοθεί, ελπίζουμε μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μέσα στο Κατράκειο θα εγκατασταθεί νέο ολοκληρωμένο σύστημα πυροπροστασίας σε όλους τους χώρους του θεάτρου και θα κατασκευαστεί σύστημα εξαερισμού στους υπόγειους χώρους (καμαρίνια, αποθήκες κλπ).
Στον περιβάλλοντα χώρο, θα γίνει αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου φωτισμού με νέους ιστούς και φωτιστικά σώματα ενεργειακής εξοικονόμησης (Led), επισκευή του δικτύου απορροής των ομβρίων, κατασκευή εκδοτηρίων του θεάτρου και περίφραξη όλου του χώρου.
Με το μεγάλο αυτό έργο προϋπολογισμού 825.000€, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις μας στο χώρο πίσω από την Άρση Βαρών, το κλείσιμο της «τρύπας του Αδάμ», το νέο γήπεδο που κατασκευάσαμε και τη φύτευση πρασίνου, όλο το τοπίο, από το Κατράκειο μέχρι το λόφο της Δεξαμενής, αλλάζει ριζικά προς το καλύτερο!
Σε δεύτερη φάση σχεδιάζουμε ένα ακόμα έργο προϋπολογισμού 400.000€, για την άρδευση του πρασίνου έξω από το Κατράκειο και την κατασκευή μια μεγάλης σύγχρονης παιδικής χαράς.
Είμαι σίγουρος ότι από του χρόνου το καλοκαίρι, θα μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη και ονειρευτήκαμε για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, είναι ένα ανοιχτό θέατρο χωρητικότητας 5.500 θέσεων. Βρίσκεται στη Νίκαια του Πειραιά, στο Λόφο Ανδρέα Παπανδρέου, γνωστός και ως «Σελεπίτσαρι» και συνορεύει με το Κερατσίνι. Κατασκευάστηκε το 1986 ανάμεσα στους βράχους παλιών λατομείων που υπήχαν στην περιοχή.

Ήταν καιρός να ξεκινήσει το έργο ανάπλασης των προσφυγικών.

Εδώ και δεκαετίες, τα παλιά προσφυγικά της Νίκαιας, παλιώνουν και εγκαταλείπονται. Γκρεμίζονται και οι ιδιοκτήτες τους αδιαφορούν γι’ αυτό. Ο Δήμος φυσικά, δε μπορεί να παρέμβει σε ιδιωτικά κτήρια, όπως είναι πλέον τα προσφυγικά. Μπορεί όμως να παρέμβει στους εσωτερικούς χώρους, τα λεγόμενα «πλυσταριά» και να τους διαμορφώσει, ώστε να παρακινήσει και τους ιδιοκτήτες ν’ ασχοληθούν με τις ιδιοκτησίες τους.

Στα οικοδομικά τετράγωνα λοιπόν που περιλαμβάνονται μεταξύ των οδών Κύπρου – Ηλιουπόλεως – Αμυραδάκη – Αμερικανίδων Κυριών, ξεκίνησε ένα μεγάλο έργο ανάπλασης και αναβάθμισης όλων των εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων (5 οικοδομικά τετράγωνα).
Όλα τα παλιά παρτέρια τα δάπεδα κλπ, θα αποξηλωθούν, θα γίνουν νέες πλακοστρώσεις, θα κατασκευαστούν νέα παρτέρια, θα γίνουν νέες φυτεύσεις, θα τοποθετηθεί άρδευση και νέος ηλεκτροφωτισμός τεχνολογίας Led.
Το έργο αυτό προϋπολογισμού 330.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, θα αναβαθμίσει τα σημεία συνάντησης των κατοίκων στους εσωτερικούς - κοινόχρηστους χώρους και θα τους προσδώσει και πάλι την εικόνα της «γειτονιάς», που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι σήμερα. 
Ελπίζουμε ότι μέχρι τις γιορτές στο τέλος του χρόνου, το έργο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί.
Θα συνεχίσουμε με άλλα 23 οικοδομικά τετράγωνα που προσπαθούμε να τα εντάξουμε στη χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» και σύντομα θα σας ενημερώσουμε και γι’ αυτό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 10:00
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση