Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 20:28

Δικαστικές διεκδικήσεις για 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο... πολλαπλών όμως ταχυτήτων

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

etsΠραγματικό «ντόμινο» καταγράφουν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, τα λεγόμενα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα καλοκαιρινής αδείας.

Εργαζόμενοι που έχουν προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια δικαιώνονται πρωτόδικα ως προς τις διεκδικήσεις τους ο ένας μετά τον άλλον, ενώ στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολλοί είναι αυτοί στους οποίους έχουν ήδη καταβληθεί ή πρόκειται να καταβληθούν τα ποσά που επιδικάστηκαν εφόσον η τοπική δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να μην ασκήσει έφεση, αφήνοντας έτσι την απόφαση να τελεσιδικήσει.

Το φαινόμενο έχει ήδη αποκτήσει πανελλαδικά χαρακτηριστικά. «Καθημερινά έρχεται και ένας σύλλογος στην Ομοσπονδία και μας λέει ότι οι συνάδελφοί μας κέρδισαν στο δικαστήριο», περιγράφει στην «Εφ.Συν.» ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ. Τσούνης.

Με τις δικαστικές -και συνδικαλιστικές, αναμφίβολα- νίκες να καταγράφονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, διαμορφώνεται ένα κλίμα ενθουσιασμού στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, που μετά την τρομακτική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους (η μείωση έχει εκτιμηθεί περίπου στο 40% για τα χρόνια των μνημονίων), βλέπουν την προοπτική να ανακτήσουν μέρος έστω των χρημάτων που τους περικόπηκαν.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διατυπώνονται και... συστάσεις ψυχραιμίας, όπως για παράδειγμα σε νομικό γνωμοδοτικό σημείωμα της ΑΔΕΔΥ.

Και αυτό γιατί η υπόθεση «13ος και 14ος μισθός» διέπεται από πλήθος παραμέτρων, που καθεμία από την πλευρά της έχει διαμορφώσει και από μία διαφορετική «ταχύτητα».

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Στέργιου Ζιαμπάκα που θίγει τα εξής θέματα. 

1. Η διαφορά δήμου και Δημοσίου.
2. ΙΔΑΧ και μόνιμοι. 
3. Διαφορετικές «ταχύτητες» μεταξύ δήμων.
4. Διαφορετικές «ταχύτητες» στον ίδιο δήμο.
5. Αναδρομικά και παγιωμένα.

 

Η ΑΔΕΔΥ συνιστά ψυχραιμία και Η ΚΕΔΕ θα ζητήσει αναδρομικά 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 20:39
Μανώλης Ροσμαράκης

Τελευταία άρθρα από τον/την Μανώλης Ροσμαράκης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση