Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 20:16

«Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» με τον Θανάση Παπαγεωργίου, σηκώνει και πάλι αυλαία στη ΣΤΟΑ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

markosΗ παράσταση «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης», που συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του Τύπου, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και κάθε Παρ., Σάβ., Κυρ. στο θέατρο Στοά. 

Μέσα από έναν εκπληκτικό μονόλογο, ο σπουδαίος Θανάσης Παπαγεωργίου υποδύεται τον Μάρκο Βαμβακάρη –ή καλύτερα ΕΙΝΑΙ ο Μάρκος Βαμβακάρης– και αφηγείται τη ζωή του από το 1912 έως το 1967. Η οικογένεια, το σπίτι του, η Σύρος, η μετακόμιση στον Πειραιά, οι παρέες, το μπουζούκι, οι τεκέδες. Μέσα από την εξομολόγηση, ο θεατής μαθαίνει όλη την πορεία του ρεμπέτικου τραγουδιού, αλλά και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα πιο γνωστά τραγούδια.

 

Στην παράσταση αποτυπώνεται η ζωή του μεγάλου ρεμπέτη, που με το έργο του καθόρισε την πορεία του αστικού λαϊκού τραγουδιού μέσα από την εξομολόγηση - συνέντευξη που έδωσε το 1969, τρία χρόνια πριν τον θάνατό του. Όπως λέει ο ίδιος: «Παίρνω το θάρρος να εκθέσω τα αμαρτήματά μου στον κόσμο. Σ’ έναν κόσμο που εγώ του τραγούδησα τις χαρές του, τις λύπες του, τα πλούτη του, τη φτώχεια του, την ορφάνια του, την ξενιτιά του. Αυτός ο κόσμος θέλω να γίνει ο εξομολόγος μου». Ωστόσο, η εξομολόγησή του δεν αποτελεί απλά μια αφήγηση γεγονότων της ζωής του αλλά μια, εκπληκτικής καθαρότητας, θαρραλέα μαρτυρία της εποχής του.

Μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς, με τον Θανάση Παπαγεωργίου, έναν από τους σημαντικότερους  σκηνοθέτες και ηθοποιούς της χώρας και αναμφισβήτητα έναν από τους ελάχιστους που μπορεί να επαίρεται ότι είναι ο κλασικός θεατράνθρωπος – μακριά από δημόσιες σχέσεις και τεχνάσματα. Ένας καλλιτέχνης με την ουσιαστική έννοια του όρου και πνευματικός άνθρωπος, που όμως έχει έρεισμα στο ευρύ κοινό. Όπως γράφτηκε για την παράσταση στον Τύπο: «O Θανάσης Παπαγεωργίου σε αυτή την παράσταση παραδίδει ένα σπουδαίο μάθημα σκηνοθεσίας και υποκριτικής».

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Θανάσης Παπαγεωργίου

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Θανάσης Παπαγεωργίου
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νάνση Τουμπακάρη
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95΄
Εισιτήριο: € 10, 13
Πηγή:  athensvoice.gr , Κατερίνα Παναγοπούλου. 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 07:43
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση