Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 06:16

Μόνιμη γραμμή με λεωφορεία χωρίς οδηγό σχεδιάζουν τα Τρίκαλα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

trikalaΤο επόμενο βήμα στην αυτόματη οδήγηση, αναμένεται να υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος AVINT, από τον κύκλο «ερευνώ-καινοτομώ» της ΓΓΕΤ, που αφορά τα λεωφορεία χωρίς οδηγό.  

Όπως αναφέρεται από το Δήμο Τρικκαίων σε σχετική ανακοίνωση, έχοντας μελετήσει τον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης και έχοντας αποτιμήσει τις ανάγκες μεταφορών, θα εγκατασταθεί μία γραμμή μεταφοράς υποστηριζόμενη από αυτόματα λεωφορεία, πλήρως ενσωματωμένη στον αστικό ιστό η οποία θα εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες της πόλης.  

Η ειδοποιός διαφορά είναι πως η γραμμή αυτή θα εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες της πόλης, επιτρέποντας την εύκολη, ασφαλή και συχνή διασύνδεση του κέντρου της πόλης με τη ΣΕΦΑΑ (ΤΕΦΑΑ) και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων.  

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Παρασκευή, στελέχη των τριών φορέων του εθνικού προγράμματος που υλοποιεί η e-trikala AE, ως συντονιστής εταίρος, το ΕΠΙΣΕΥ (ΕΜΠ) και η εταιρεία SPACE HELLAS, πραγματοποίησαν στον Μύλο Ματσόπουλου την εναρκτήρια τεχνική συνάντηση του προγράμματος.

Όπως τονίστηκε από τους παριστάμενους, και αναφέρεται από το Δήμο Τρικκαίων σε σχετική ανακοίνωση, στο AVINT οι φορείς του έργου, έχοντας πλέον την εμπειρία από την προηγούμενη δοκιμή του CityMobil 2, επιχειρούν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Έχοντας μελετήσει τον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης και έχοντας αποτιμήσει τις ανάγκες μεταφορών, θα ερευνήσουν και θα εγκαταστήσουν μία γραμμή μεταφοράς υποστηριζόμενη από αυτόματα λεωφορεία, πλήρως ενσωματωμένη στον αστικό ιστό.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την εγκατάσταση της γραμμής (μελέτη σκοπιμότητας, μελέτη εφαρμογής, προσαρμογή υποδομών, ενοικίαση αυτόματων λεωφορείων) και θα ακολουθήσει η εξάμηνη πιλοτική δοκιμή.  

Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής θα αναλυθούν τόσο ως προς τις επιπτώσεις για τα Τρίκαλα όσο και κυρίως ως προς τη δυνατότητα επέκτασης του εγχειρήματος σε μεγαλύτερη κλίμακα σε αυτή και σε άλλες ελληνικές πόλεις.  

Η εμφάνιση της αυτόματης οδήγησης (ΑΟ) είναι μια τεράστια αλλαγή στον τομέα των οδικών μεταφορών, που θα έχει πολύ θετικές επιπτώσεις σε θέματα κυκλοφοριακής ασφάλειας και αποδοτικότητας των μεταφορών, επισημάνθηκε επίσης στην ίδια συνάντηση. 

Μία ακόμα αξιέπαινη πρωτοβουλία του δήμου Τρικκάιων έχει να κάνει με τα πιστοποιητικά που εκδίδει. Το ντελίβερι φαγητών το γνωρίζουμε όλοι, αλλά ο δήμος στα Τρίκαλα ξεκίνησε ντελίβερι… πιστοποιητικών με παράδοση των εγγράφων στα σπίτια ή στο χώρο εργασίας των κατοίκων από τη δημοτική αρχή!

Ήδη, άρχισε η υποβολή των πρώτων αιτήσεων και η λογική του νέου εγχειρήματος, όπως αναφέρεται από το δήμο Τρικκαίων, είναι πολύ απλή: με τηλεφώνημα, αποστολή e-mail ή φαξ, ένας δημοτικός υπάλληλος σου φέρνει το πιστοποιητικό που χρειάζεσαι, στο σπίτι, ή ακόμα και στο γραφείο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 10:35
Ομάδα διαχείρισης

Τελευταία άρθρα από τον/την Ομάδα διαχείρισης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση