Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 19:16

Ο πετυχημένος δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης παραπέμπεται για κακούργημα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

paxaturidisΟ δήμαρχος Περιστερίου Αντρέας Παχατουρίδης αποτελεί γόνο προσφυγικής οικογένειας, η οποία εγκαταστάθηκε και συνδέθηκε με τον τόπο του Περιστερίου από το έτος 1922, όταν το Περιστέρι ήταν ακόμη συνοικισμός της πόλεως των Αθηνών. Οι ρίζες που τον συνδέουν με τούτη την πόλη είναι πολύ βαθιές και οι δεσμοί άρρηκτοι.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 έσπασε όλα τα ρεκόρ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σημείωσε πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο με διαφορά από τους άλλους Δημάρχους. 

Στους δέκα μεγαλύτερους Δήμους της χώρας ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο μοναδικός που κατάφερε να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας σε ποσοστό το 62%!!! Ένα ποσοστό κορυφαίο για τα εκλογικά δεδομένα.

Είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που έχει καταφέρει να επανεκλεγεί σε τέσσερις (4) συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ανεβάζοντας το εκλογικό ποσοστό του.

 

Αυτός ο εξαιρετικός δήμαρχος λοιπόν με το σπουδαίο έργο οδηγείται στο ειδώλιο για το κακούργημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχεςΠαραπέμπεται να δικαστεί για αδίκημα που αφορά τα έτη 2007 έως και 2015. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο πλαίσιο ελέγχου των αρμοδίων οργάνων διαπιστώθηκε ότι ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δεν είχε υποβάλει, όπως είχε υποχρέωση εκ του νόμου λόγω της ιδιότητάς του, πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, με αποτέλεσμα να μην περιέχονται επί σειρά ετών στις δηλώσεις αυτές, τόσο ακίνητα του ίδιου και της συζύγου του, όσο και καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο Α. Παχατουρίδης τα επίδικα ακίνητα, παρά το γεγονός ότι δεν τα είχε συμπεριλάβει στις δηλώσεις πόθεν έσχες, εν τούτοις τα είχε συμπεριλάβει κανονικά στο έντυπο Ε2 της φορολογικής του δήλωσης, ενώ όσο αφορά τα ακινήτα της συζύγου του, όπως ισχυρίστηκαν και οι δύο, δεν τα δήλωνε κατά το συγκεκριμένο διάστημα γιατί έως το 2010 τελούσαν σε διάσταση.

Αντίθετα, οι δικαστές στέλνουν στο εδώλιο τον Δήμαρχο κυρίως για την παράλειψη του να δηλώσει καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες, αφού φαίνεται να υπάρχουν «σκιές» όσο αφορά ένα – σημαντικής αξίας – ακίνητο στις Τρεις Γέφυρες Αττικής, που φέρεται να αγοράστηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, από κοινού με συνεργάτη του, με δάνειο που έλαβαν από κοινού οι αγοράστες από την EUROBANK.

Η διαχείριση του ποσού του δανείου και η πορεία του ακινήτου, που μεταβιβάστηκε σε εταιρία όπου είναι συνέταιρος ο Παχατουρίδης χωρίς να γνωστοποιηθεί η μεταβίβαση στην δανείστρια τράπεζα, οδήγησε την τράπεζα να υποβάλει τις δύο καταγγελίες σε βάρος του δημάρχου, με σαφείς υπόνοιες για τέλεση αδικημάτων, όπως απιστία εκ μέρους υπαλλήλων της, ηθικής αυτουργίας σε απιστία εκ μέρους του Δημάρχου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το βούλευμα ο Α. Παχατουρίδης φέρεται ότι τέλεσε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται με σκοπό την απόκρυψη των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων, τα οποία απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητάς του ως Δήμαρχος Περιστεριού Αττικής και τα οποία αποκρυπτόμενα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία όφειλε να συμπεριλάβει στις ανωτέρω δηλώσεις του, υπερβαίνουν για κάθε μία χρήση το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ. Ο ίδιος ο Ανδρέας Παχατουρίδης αποδίδει τις ελλείψεις των δηλώσεων σε λάθος της λογιστικής εταιρίας που είχε αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή των δηλώσεων αυτών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφορμή για την έρευνα στάθηκαν δύο έγγραφες  καταγγελίες της Eurobank, με βάση τις οποίες αποφασίστηκε ο επανέλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του Α. Παχατουρίδη.Ο ίδιος έσπευσε να καταθέσει συμπληρωματικές δηλώσεις πόθεν έσχες, αλλά η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έκρινε ότι οι συμπληρωματικές αυτές δηλώσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα και δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν τις «ελλείψεις» των προηγούμενων δηλώσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 07:42

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση