Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 15:43

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή "Ιχθυόσκαλα - Σκλαβενίτη", από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gavrilis24Δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη στο fb.                 

Όπως είναι γνωστό, στην περιοχή της «Ιχθυόσκαλας» - «Σκλαβενίτη» παρατηρούνται συστηματικά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα την τελευταία 20ετία που θέτουν σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες και την εν γένει ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της και σε συνεργασία με το Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας προέβησαν σε συντονισμένες παρεμβάσεις προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

α. Κατέγραψαν, για πρώτη φορά, το υφιστάμενο δίκτυο αγωγών ομβρίων και προχώρησαν στην αξιολόγηση της επάρκειας αλλά και της λειτουργικότητάς του με τη συνδρομή και της ΕΥΔΑΠ. Από την καταγραφή προέκυψε με βεβαιότητα ότι μία από τις αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων είναι και η μεγάλη επιχωμάτωση σε βάθος 300 μέτρων από τον ΟΛΠ, το 2003, για την κατασκευή της προβλήτας.

β. Στη βάση της διαπίστωσης αυτής, ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον ΟΛΠ, που κατέληξαν στην ανάγκη υλοποίησης μιας σειράς από παρεμβάσεις στο δίκτυο ομβρίων εντός της λιμενικής ζώνης, προκειμένου να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη επάρκεια κατά την εξέλιξη των φαινομένων. Τα έργα αυτά εξελίσσονται και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Νοεμβρίου και αναμένεται να άρουν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.

γ. Παράλληλα, από την Περιφέρεια Αττικής προκηρύχθηκε διαγωνιστική διαδικασία και αναδείχθηκε μελετητής, προκειμένου για πρώτη φορά να υπάρξει συνολική και ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για την ευρύτερη περιοχή, που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα. Η μελέτη είναι σε προχωρημένο στάδιο και θα παραδοθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2018, το δε κόστος της κατασκευής προβλέπεται να ανέλθει σε 8,5 εκατ. € (περ.)

Χθες, 12/9/2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο του εργοταξίου και ενημερώθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΟΛΠ για την εξέλιξη του έργου.

Σ.Δ: Τι σημαντικό δεν αναφέρεται σ'αυτήν την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Πειραιά; Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής. Why? 

Γιώργος Γαβρίλης Θεολόγος Ιγνατιάδης σχεδιάζουμε να δημοπρατήσουμε αυτό το μεγάλο εργο τον Φεβρουάριο . Απο εκεί και πέρα για να προκύψει ανάδοχος του έργου και να εγκατασταθεί χωρίς προβλήματα απαιτούνται 7με 8 μήνες. Το χρόνο υλοποίησης του έργου θα τον ξέρουμε με την ολοκλήρωση της Μελέτης και απο τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων που γίνονται τώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 16:47
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση