Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 16:46

Παρέμβαση του Μίλτου Κύρκου για τη Δήλωση της Επιτροπής για τις πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kirkos1«98 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Ιούλιο στην Αττική. Και αυτό συνέβη γιατί 42 δημόσιες δομές είχαν καθήκον, μέσα από ένα κουβάρι μπλεγμένων αρμοδιοτήτων, να φροντίσουν μην καούν - και όμως, κάηκαν. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν έφτιαξε αυτό το μοντέλο διοίκησης, γι’ αυτό φρόντισαν τόσες προηγούμενες. Επέλεξε με λάθος κριτήρια τους επικεφαλής, έκανε μια σχεδόν προσβλητική προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης αλλά η ουσία είναι αλλού: 42 δομές ανάκατα προσπαθούσαν να προσφέρουν 9 υπηρεσίες πυρόσβεσης.

Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο στις πυρκαγιές αλλά και στην οικονομία που υποφέρει από τα πελατειακά κυκλώματα, στη διαφθορά, στην ανάπτυξη. Από την ελληνική κυβέρνηση λοιπόν ζητάμε να δεσμευτεί ρητά ότι από τις 23.143 αρμοδιότητες των ελληνικών υπηρεσιών και δομών τουλάχιστον το 30% θα το αποδώσουν μέσα σε μερικούς μήνες, σε μοναδικούς υπεύθυνους. Οτιδήποτε λιγότερο δεν είναι αποδεκτό. Και θα είναι ταυτόχρονα ένα έμπρακτο αν και καθυστερημένο συγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων, καθώς θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη να μην ξανασυμβεί τέτοια καταστροφή.

 

Επίσης ζητάμε από την ΕΕ τη χρηματοδοτική συνδρομή του Ταμείου Αλληλεγγύης με έναν τρόπο διαφανή, που να εγγυάται τη δίκαιη κατανομή στις πληγείσες περιφέρειες.

Τέλος πρέπει να είναι προτεραιότητα των κρατών μελών όχι μόνο να κάνουν τις απαραίτητες επενδύσεις για την πρόληψη των καταστροφών με χρήση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων αλλά και να συνεργαστούν πολύ στενά με την πρωτοβουλία RESC EU».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 16:55
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση