Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 22:01

Οι ανήλικοι ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής περνάνε στην επίθεση

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo190Με πορείες και αγωγές εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ θέλουν να δηλώσουν ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να σωθεί ο πλανήτης και η υγεία των ανθρώπων.

Αν ρωτήσετε την Jamie Margolin και την Nadia Nazar πως έγιναν συνιδρύτριες μίας περιβαλλοντικής ακτιβιστικής ομάδας, η απάντηση είναι απλή: από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η 15χρονη Nazar από τη Βαλτιμόρη διάβασε μία ιστορία για την κλιματική αλλαγή που περιλάμβανε την Margolin, από το Σιάτλ, και την ακολούθησε στο Instagram. Μετά από αυτό οι δύο κοπέλες άρχισαν να συνομιλούν για το πώς θα μπορούσαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή. 

Αυτό οδήγησε στη δημιουργία της Zero Hour, μία οργάνωσης νέων ανθρώπων από διάφορες φυλές με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που αφορούν το κλίμα.  

 

«Είμαστε εμείς αυτοί που περιμέναμε», είπε η 16χρονη Margolin. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι εκλεγμένοι ηγέτες δεν σκέφτονται το μέλλον μας καθώς καθυστερούν να δράσουν και συνεχίζουν να αφήνουν τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων να ρυπαίνουν».

Η Βρετανική ιατρική εφημερίδα The Lancet ανέφερε πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την δημόσια υγεία παγκοσμίως, από την εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών στην στο να εκθέτει μία τεράστια ατμοσφαιρική ρύπανση και κύματα καύσωνα.

Πατώντας  lifo.gr  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 10:26

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση