Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 16:52

200 εκ. από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή τριών νέων Νοσοκομείων

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

niarxos9Ύστερα από την υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που αφορά την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα», παρουσιάστηκαν στην πρώτη Τακτική Τριμηνιαία Ενημέρωση Προόδου Εργασιών οι πρώτες προκαταρτικές σχεδιαστικές προσεγγίσεις για τα έργα υποδομών από τον Renzo Piano και τους συνεργάτες του.  

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των έργων υποδομών στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας», μαζί με τον Ronald Daniels, Πρόεδρος του Πανεπιστήμιου Johns Hopkins (ΗΠΑ), ο οποίος με την ομάδα του ομώνυμου Πανεπιστήμιου και Νοσοκομείου συμβάλλουν, συμβουλευτικά προς το ΙΣΝ, στην άρτια υλοποίηση των έργων.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο αρχιτέκτονας Renzo Piano πρόβαλλε τα προκαταρκτικά σχέδια για τα τρία έργα υποδομών: το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, το Νοσοκομείο Παίδων Θεσσαλονίκης, καθώς και το κτίριο στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός που σχεδιάζεται με σκοπό να λειτουργήσει ως Έδρα της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής.

Συγκεκριμένα, να υπενθυμίσουμε ότι η «Πρωτοβουλία για την Υγεία» περιλαμβάνει την υλοποίηση επτά έργων, τα οποία υπέδειξε το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανάγκες της χώρας. Το σύνολο του προϋπολογισμού όλων των έργων αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της «Πρωτοβουλίας» προβλέπει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη καθώς του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενός δημόσιου κτιρίου για το οποίο ο διοικητής του κ. Φιλιππίδης έχει αναφερθεί πολλές φορές στα προβλήματα στατικότητας καθώς και στο γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών εξαιτίας της απουσίας υποδομών (σ.σ. γι' αυτό και το 30-40% των κατοίκων της Ροδόπης πηγαίνουν σε άλλα νοσοκομεία). 

Πατώντας  lifo.gr  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Πανταζόπουλου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 09:40

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση