Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 08:50

Οι Τρωάδες του Θ.Τερζόπουλου στους Δελφούς σε live streaming, 7.7 στις 7 μ.μ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

terzΣπουδαίοι πανεπιστημιακοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, διευθυντές θεάτρων και πολιτιστικών ιδρυμάτων, εικαστικοί, ψυχαναλυτές και θεατρολόγοι από όλο τον πλανήτη θα παραβρεθούν για να τιμήσουν τον πιο σημαντικό Έλληνα σκηνοθέτη που επιστρέφει στους Δελφούς.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης τα τελευταία 33 χρόνια, βρίσκεται ξανά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, όπου έχει υπάρξει καλλιτεχνικός διευθυντής. Διηύθυνε στο παρελθόν τις Διεθνείς Συναντήσεις Αρχαίου Δράματος και επιστρέφει στους Δελφούς για την «Επιστροφή του Διονύσου», το μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνεται προς τιμήν του ίδιου και του έργου του από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. 

 

Οι Τρωάδες του Θεόδωρου Τερζόπουλου θα μεταδοθούν ζωντανά από το Αρχαίο Θέατρο Δελφών Η παράσταση του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη σε live streaming από το site της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.

Το Ίδρυμα Ωνάση ξεκινά τη συνεργασία του με τον διεθνούς κύρους σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο, υποστηρίζοντας το αφιέρωμα «Η Επιστροφή του Διονύσου» που διοργανώνεται προς τιμήν του από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου στους Δελφούς.  

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα παιχτεί, για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, μια παράσταση-διάβημα για την ανάγκη της συμφιλίωσης: η νέα εκδοχή των διαπολιτισμικών Τρωάδων του Ευριπίδη, στην οποία συμμετέχουν ηθοποιοί από διχοτομημένες πόλεις (Λευκωσία, Μόσταρ, Ιερουσαλήμ), καθώς επίσης από τη Συρία και την Ελλάδα, με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ρόλο της Εκάβης.  

Η Στέγη δίνει την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση του Σαββάτου 7 Ιουλίου σε live streaming στις 19:00  εδώ  

Διαβάστε το πρόσφατο αφιέρωμα της A.V. και δείτε την 33χρονη πορεία του μέσα από 70 φωτογραφίες εδώ

Εδώ  ο πιο σημαντικός Έλληνας θεατρικόςσκηνοθέτης μιλάει στην Α. V.

Εδώ  μία συνέντευξη στην Ιλεάνα Δημάδη που δημοσιεύτηκε στο Αθηνόραμα με τον τίτλο " Αποστρέφομαι ότι κοιμάται μες την ομορφιά του". 

Διαβάστε περισσότερα για το Μεγάλο αφιέρωμα στον Θεόδωρο Τερζόπουλο που επιστρέφει στους Δελφούς, εδώ

Διαβάστε παλαιότερες συνεντεύξεις του εδώεδώ& εδώ

Διαβάστε περισσότερα για τη Μέθοδό του εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 11:11

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση