Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 10:16

Οι κυβερνητικοί βουλευτές του Πειραιά έχουν προτάσεις να προωθήσουν για να μας προστατεύσουν από την Oil One;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

melissan1Απ' ότι μάθαμε σχετικά με το άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου ψηφίστηκε στις 14.6 τελικά από 151 από τους 154 βουλευτές της συμπολίτευσης. Ανάμεσα στους άλλους το ψήφισαν οι Δ. Καμμένος ( που δυο μέρες αργότερα διαγράφτηκε από τους ΑΝΕΛ), ο υπουργός Μετανάστευσης κ.Βίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά, ο οποίος απ'ότι φαίνεται λογοδοτεί μόνο στο κόμμα του κι όχι στον εδώ κόσμο που τον ψηφίζει.

Επίσης το ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της Α΄ Πειραιά (Γεννιά, Δουζίνας, Δρίτσας και Σταματάκη), οι οποίοι μάλλον δεν θα γνωρίζουν ότι όταν η Oil One ξερνά τα δηλητηριώδη αέρια της και φυσούν δυτικοί άνεμοι, τότε αυτά τα εισπνέουν οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές του Πειραιά. Δεν το ψήφισαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά Κασιμάτη, Καρακώστα και Μεγαλοοικονόμου, αλλά αυτό δεν βοήθησε στο να μη περάσει το άρθρο 70. 

Ακούστηκε από τα χείλη του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά ότι ισχυρά οικονομικά λόμπι έχουν βρει τρόπους και επηρεάζουν τους τύπους των θεσμών που διαμορφώνουν τους όρους για τις διάφορες αξιολόγησεις. Αν όντως έτσι είναι, τότε είναι πολύ πιθανό να κανόνισαν ώστε να εντάξουν σ' αυτό το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτουμένων αυτό το σχεδόν άσχετο άρθρο 70. Κίνηση ματ αφού η καταψήφιση του άρθρου θα έθετε σε κίνδυνο όλα τα προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης.

Ακόμα και αν με ευρύ πνεύμα αναγνωρίσουμε ότι το άρθρο αυτό, γενικά μιλώντας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενεδύσεων, συμβάλλει σ'αυτές ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας της κερδοφορίας τους, μιας και θέλουν πάνω κάτω μια εικοσαετία για να αποδώσουν τα προσδοκούμενα λογικά κέρδη τους, για μας, που κατοικούμε και εργαζόμαστει στη Δραπετσώνα στη Κερατσίνι και στον Πειραιά, πάνω απ'όλα έχουμε τη ζωή μας, και είναι αδιαπραγμάτευτη η ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Και εννούμε μία καθημερινότητα που δεν θα υπάρχει η ανάγκη για να την βγάζουμε καθαρή  να κυκλοφορούμε με ειδικού τύπου μάσκες. 

Έχουμε λοιπόν την απαίτηση από όλους τους βουλευτές και στη φάση αυτή ιδιαίτερα από τους κυβερνητικούς βουλευτές, που διατείνονται σε όλους τους τόνους ότι υποστηρίζουν τα λαϊκά συμφέροντα, να είναι στην τσίτα για όλα όσα μας αφορούν άμεσα, αποτρέποντας ότι στρέφεται εναντίον μας και φροντίζοντας για τη βελτίωση των όρων της κοινής ζωής μας.

Μιλώντας συγκεκριμένα για το άρθρο 70, δε θα έπρεπε να είχαν το νου τους και να είχαν δουλέψει από τα πριν και να είχαν κάνει τα πάντα, ώστε το άρθρο αυτό να μην περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο; Το ότι δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες που έχουμε απ'αυτούς μας λύπησε πολύ και μας κάνει να αμφιβάλλουμε για τις προτεραιτότητές και τις ικανότητές τους στο να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα συμφέροντάς μας. Κρίμα. 

Στόχος μας εξακολουθεί να είναι στο να σταματήσει να μας δηλητηριάζει η Oil One. Το πως θα γίνει αυτό είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί. Οι προτάσεις του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος έχουν αρχίσει και μας φαίνονται πολύ αόριστες, αδύναμες και δίχως σαφές χρονοδιάγραμμα. 

Γι'αυτό προτείνουμε το εξής: Στην περίπτωση που με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και με αυστηροποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της Oil One είναι αδύνατον να πάψει αυτή να είναι επιβλαβής για την υγεία μας και επικίνδυνη για τις ζωές μας, λογικό δεν είναι να ζητάμε όσο γίνεται πιο σύντομα και εξαντλώντας τα νομοθετικά όρια, μία έκτακτη τροπολογία του οικολόγου υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φαμέλλου, ώστε η Oil One να εξαιρεθεί από το άρθρο 70 και να περιοριστεί ο χρόνος της λειτουργίας της στη Δραπετσώνα το πολύ σε ακόμη τρία χρόνια κι όχι να της επιτρέπουμε να μας καταστρέφει μέχρι το 2035; 

Εμείς επί του παρόντος αυτό σκεφτήκαμε. Κι επειδή το ψάχνουμε ελπίζουμε να επανέλθουμε και με άλλες πληροφορίες και ιδέες. 

Αυτό όμως που πού θα θέλαμε να μάθουμε είναι αν τους κυβερνητικούς βουλευτές του Πειραιά τους έχει απασχολήσει το θέμα και αν έχουν σκεφτεί λύσεις για το μεγάλο αυτό πρόβλημά μας. Και αν τις έχουν επεξεργαστεί, δεν θα ήταν καλό για όλους μας να τις συζητήσουμε σε μια ανοιχτή δημόσια συνέλευση; και μετά να προωθήσουμε την εφαρμογή των από κοινού συμφωνηθέντων; 

Λοιπόν, έχουν κάτι να μας πουν οι σύντροφοι; 

Αναμένουμε. 

 

  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 17:27
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση