Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 18:45

Θέατρο σκιών μέσα κι έξω από το δήμο

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
που καλούσε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, πήγα λοιπόν κι εγώ, στην συγκέντρωση. Πήγα ως εργαζόμενος στο δήμο, (έκτακτος ηλεκτρολόγος, με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ) και ως δημότης του. Εκεί στα σκαλιά της δημαρχίας μας μίλησε ο γενικός γραμματέας του δήμου, λέγοντάς μας ότι ο δήμαρχος δεν θα έρθει γιατί θα δώσει συνέντευξη τύπου στην αντιπεριφέρεια Πειραιά γι'αυτό το θέμα.

Αφού τελείωσε την σύντομη ομιλία του ο γραμματέας, ανακοινώνοντάς μας ότι θα μας ενημερώνει ο δήμος για τις περαιτέρω ενέργειές του, ζήτησα τον λόγο και είπα τα εξής:

Αν κινηθείτε θεσμικά δεν θα καταφέρετε τίποτα και το νομοσχέδιο θα περάσει, πρέπει να καλέσετε ανοικτές συνελεύσεις των δημοτών/σων για να ξεκινήσουμε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, γιατί είναι η ίδια η κυβέρνηση και οι υπουργοί που - πριν λίγο καιρό - ανανεώσαν την άδεια λειτουργίας στην επιχείρηση του Μελισσανίδη, και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να ψηφίσουν και αυτό.

Επίσης είπα ότι - μια μέρα πριν με ένα άλλο νομοσχέδιο - σε ένα δήμο που μαστίζετε από ανεργία και φτώχεια, σε μια ως επί το πλείστων εργατική περιοχή, αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ κατά 15%, εσείς θα το δεχτείτε;”

Η απάντηση του γενικού γραμματέα του δήμου ήταν, “άντε άσε μας ρε συ, που ήρθες εδώ για να βγάλεις λόγο"!!!


Υγ1. Ένα από τα κύρια επιχειρήματα μελών τις σημερινής διοίκησης του δήμου - που παλιότερα αγωνιστήκαμε μαζί για να γίνει άλσος η περιοχή των Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα - ήταν/είναι ότι “... φτιάξαμε το θεατράκι δίπλα στην μάντρα των δεξαμενών του Μελισσανίδη για να αποτελέσει ανάχωμα για μελλοντική επέκταση της επιχείρισης και να πιέσουμε να κλείσει.

Ρωτάω, τώρα που το νομοσχέδιο όχι μόνο αυξάνει τον χρόνο λειτουργίας από 12 σε 20 έτη στην άδεια στις μολυσματικές βιομηχανίες της περιοχής μας, άλλα τους δίνει και τη δυνατότητα επέκτασης, η σημερινή διοικούσα παράταξη του δήμου τι θα κάνει ; Θα κινηθεί μόνο θεσμικά; λχ. συμβολικές διαμαρτυρίες, συνεντεύξεις τύπου, συμβολικά κλεισίματα του δήμου ;

Υγ2. Να με συχωρέσουν οι φίλοι και οι παίκτες του θεάτρου σκιών για τον τίτλο του κειμένου, ας τον δουν ως “ποιητική αδεία”.


Εν κατακλείδι

Εγώ δεν παραμυθιάζομαι, λέω ότι η σημερινή διοικούσα παράταξη του δήμου θα παίξει ένα θέατρο σκιών ως δήθεν αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για να μην δυσαρεστήσουν την κυβέρνηση και τους νυν ή μελλοντικούς ετέρους τους στον δήμο, δημοτικές εκλογές έρχονται και γίνονται τοπικές ζυμώσεις και ανακατατάξει και ποιος ξέρει μπορεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές δημοκρατικές δυνάμεις να στηρίξουν εκλογικά τη σημερινή διοικούσα παράταξη του δήμου.

Έχοντας το γνώθι σ αυτόν για αυτά που γράφω, για το καλό του τόπου, μακάρι να διαψευστώ.
Μεριζιώτης Γιώργος

Δραπετσώνα 14/6/2018
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 19:59

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση