Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 17:42

Τα 51 καλύτερα μπαρ της Αθήνας και όλης της Ελλάδας που βραβεύτηκαν από το Αθηνόραμα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

bar3Τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας και όλης της Ελλάδας βραβεύτηκαν στην τελετή απονομής των Αθηνόραμα Bar Awards-Shaker Trophy 2018 τη Δευτέρα 23 Απριλίου στην Αίγλη του Ζαππείου, με όλη την bartending σκηνή της χώρας παρούσα. Χειροκρότημα, χαμόγελα, tattoo, δημιουργικά κοκτέιλ και μουσικές έδωσαν το «παρών» σε ένα πραγματικό πάρτι που σφράγισε το υψηλό επίπεδο του fine drinking στη χώρα, δικαιώνοντας έναν θεσμό, που για τρίτο χρόνο επιβραβεύει τους καλύτερους και συμβάλλει στην εξέλιξη του κλάδου μέσω της δημιουργικής άμιλλας.

 

Βραβεύτηκαν συνολικά 51 μπαρ (πέρσι είχαν βραβευτεί 33), από τα οποία 36 στην Αθήνα, 4 στη Θεσσαλονίκη, και 11 σε Βόλο, Ιωάννινα, Πάτρα, Δράμα, Λάρισα και Σύρο. Τα 10 από τα 51 τιμήθηκαν με 2 Shaker (ανώτερη διάκριση). Δόθηκαν ακόμα 4 ειδικά βραβεία που τίμησαν την καλύτερη Spirit List, την Καινοτομία, το καλύτερο Bar Restaurant και την καλύτερο Concept Cocktail List. Οι χορηγοί των Αθηνόραμα Bar Awards είχαν ενεργή συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του σαφάρι και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για δημιουργικά tailor made cocktails και mocktails, τα καλύτερα από τα οποία τιμήθηκαν με 4 Ειδικά Βραβεία: βραβείο Brugal Extra Viejo, βραβείο Perrier, βραβείο Mdry, βραβείο καλύτερου Lipton bartender.

Οι δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι bartenders στη διάρκεια του φετινού σαφάριείχαν να κάνουν με τα κλασικά κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η εμπειρία και η δεξιοτεχνία), τα signature κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η δημιουργικότητα και η γνώση) και τη δημιουργία τριών tailor made κοκτέιλ με συγκεκριμένες οργανοληπτικές οδηγίες ώστε να αξιολογηθούν τα αντανακλαστικά, η φαντασία και η ικανότητα του bartender. Τέλος, σε κάθε μπαρ αξιολογήθηκε η έκταση, το βάθος και η εξειδίκευση της spirit list.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην εναρκτήρια ομιλία του ο επικεφαλής της γευσιγνωστικής ομάδας των Bar Awards Διονύσης Κούκης: «Τα bar εξελίσσονται, οι bartenders ψάχνουν, πειραματίζονται και έχουν φιλοδοξίες. Καινούργια super premium προϊόντα μπαίνουν στις λίστες, τα σπάνια μπουκάλια που συγκινούν τους “ψαγμένους” πληθαίνουν και τα homemade υλικά για τα κοκτέιλ τείνουν να καλύψουν όλο το φάσμα της σύνθεσής τους. Το δε “μαγείρεμα” των υλικών αποτελεί μια νέα δημιουργική πραγματικότητα, η οποία ίσως αποδειχθεί καθοριστική, με θετικό τρόπο, για το μέλλον του χώρου». 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστούν τα 51 βραβευμένα μπαρ. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 17:51

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση