Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 06:17

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο από τον Α.Ευθυμιάδη

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

gianak1Λέγεται, ορθώς, πως ο σεβασμός δεν απαιτείται μα κερδίζεται. Και ο Παύλος Γιαννακόπουλος Au;hna, 1929) τα κατάφερε μια χαρά στη ζωή του. Ήταν ένας άνθρωπος μικρός το δέμας, αλλά προκαλούσε δέος. Όχι γιατί ήταν… τρομακτικός. Ακριβώς το αντίθετο. Προκαλούσε δέος με την καλοσύνη του, την απλότητά του και την ευγένεια.

«Άλλοι παίζουν στο καζίνο, άλλοι τα τρώνε στα μπουζούκια, εγώ στον Παναθηναϊκό» είχε πει κάποτε. Γι’ αυτόν ο αθλητισμός ήταν καψούρα, έρωτας και ο Παναθηναϊκός μεγάλη αγάπη. Δεν μπήκε στην ομάδα για να βγάλει λεφτά, άλλωστε έχασε πολλά για να την κάνει μεγάλη. Δεν μπήκε στην ομάδα για να τη χρησιμοποιήσει με πολιτικές επιδιώξεις όπως κάνουν άλλοι κι άλλοι.

 

Ήταν αυθεντικός παράγοντας, παλαιάς κοπής και αποδείχτηκε πως δεν άφησε πίσω του εχθρούς. Αυτό δεν φάνηκε μόνο σήμερα που έφυγε από τη ζωή, φάνηκε περίτρανα και τα χρόνια που ζούσε, κι αυτό σίγουρα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα παράσημα που απέκτησε.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, όλων των ιδιοτήτων και όλων των ομάδων εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και γίνεται κατανοητό πως δεν είναι απλά από υποχρέωση, αλλά μόνο με ειλικρίνεια.

Σήμερα το timeline οποιουδήποτε Έλληνα στα social media είναι πλημμυρισμένο με τη φωτογραφία του Παύλου. Και δίπλα δύο λόγια θαυμασμού.

Σήμερα όλοι έχουν να θυμηθούν μία ιστορία από τον μεγαλύτερο παράγοντα που γνώρισε αυτή η χώρα. Είτε είναι «διάσημοι» είτε όχι. Είτε είναι Παναθηναϊκοί είτε όχι.

Δεν έχει και μεγάλο νόημα να αραδιάσουμε τα κατορθώματά του με την ομάδα μπάσκετ των «πράσινων». Πώς την παρέλαβε και πού την έφτασε. Τίτλοι, μεγάλοι παίκτες και προπονητές, όλοι τους ήρθαν χάρη στα χρήματα και την καλώς εννοούμενη τρέλα του Παύλου. Δεν έχουν σημασία καν οι ακριβείς αριθμοί και τα ονόματα.

Σημασία έχει πως αυτός ο άνθρωπος δημιούργησε τη μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη ομάδα που έβγαλε ποτέ αυτή τη χώρα: Τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Σήμερα είναι 10 Ιουνίου, μια σημαδιακή ημερομηνία. Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια, 10/6/1971 ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπήκε στον Παναθηναϊκό, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα διοικητικά. Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, 10/6/1987 ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας μπάσκετ του «τριφυλλιού». Σήμερα, 10/6/2018 έφυγε από τη ζωή…

Πηγή:  athensvoice.gr  

Και η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΟΝΕΧ

«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 06:32

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση