Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 09:10

Παραμένει σε τεχνητό κώμα το σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας, της Ντάνι Βέργου

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ets114Οδοιπορικό της «Εφ.Συν.» στο πολύπαθο σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας που, παρά τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης για την ανασύστασή του, παραμένει... σε καταστολή. Χωρίς προσωπικό και δομές, με απαξιωμένα εργαστήρια, μεγάλες ελλείψεις στις υλικοτεχνικές υποδομές, μηχανογραφικό σύστημα που όποτε θέλει λειτουργεί είναι μερικά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν και επιβαρύνουν τους πολίτες​.

Ο μεγάλος ασθενής, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που προβλέφθηκε από τον συστατικό νόμο του Εθνικού Συστήματος Υγείας το 1983, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, «χτυπήθηκε» από την πολιτική των μνημονίων, με απολύσεις προσωπικού, κλείσιμο μονάδων, απαξίωση εργαστηρίων και μετακύλιση πόρων στον μεγαλοϊδιωτικό, κρατικοδίαιτο τομέα, σήμερα παραμένει σε τεχνητό κώμα.

Παρά τις υποσχέσεις και τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης για ανασύστασή της, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται και επιβαρύνονται, αφού οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα, εγκαταλείπουν την υγεία τους ή κάνουν εκπτώσεις...

Πατώντας  efsyn.gr  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το ρεπορτάζ της Ντάνι Βέργου που δημοσιεύτηκε στην ΕτΣ στις 26.5.18

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 17:38

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση