Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 16:27

Κι άλλη "Αγία Ζώνη", η "Ι', προκάλεσε μια μικρή πετρελαιοκηλίδα στο μώλο της ΔΕΗ Κερατσινίου

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

agiazoniΒρίσκουν και τα κάνουν; Μιλάμε για τους πλοιοκτήτες και τις πετρελαιοκηλίδες που δημιουργούν στον Αργοσαρωνικό διάφορα μικρά και μεγάλα δεξαμενόπλοιά τους. Κάθε φορά λοιπόν, μας προκύπτουν τα ίδια εύλογα ερωτήματα για το τι τρέχει με αυτούς, τους κράτος εν κράτη τύπους, τους ελεγχτικούς μηχανισμούς του λιμενικού και το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να αισθάνονται τόση άνεση και να μη φοβούνται καθόλου σχετικά με τη μόλυνση που ελαφρά τη καρδία προκαλούν στη θάλασσα. Ακόμα και ως εξ αμελείας να τους χρεωθεί το έγκλημα, μοιάζει σαν προδιαγεγραμμένο.

Το ρεπορτάζ: 

Φαίνεται πως οι εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας που είχε στην κατοχή της το «Αγία Ζώνη ΙΙ», το οποίο προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό, δεν βάζουν μυαλό.

Το λιμενικό συνέλαβε στις 17.5 τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, καθώς το «Αγία Ζώνη Ι» προκάλεσε και αυτό πετρελαιοκηλίδα.
Συγκεκριμένα, προκλήθηκε πετρελαιοκηλίδα έκτασης περίπου 120 τετραγωνικών μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή Μώλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό σκάφος όπου διαπίστωσε ελαφρά πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής και αυτοδιαλυόμενα. Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του περιπολικού διαπίστωσε την ύπαρξη λιμναζόντων πετρελαιοειδών μιγμάτων στο κατάστρωμα του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη Ι» και τη διαφυγή τους στη θάλασσα καθώς και την ύπαρξη καταδυόμενης ποντισμένης αντλίας με φορητή σωλήνα η οποία συνέδεε πλευρική δεξαμενή του ανωτέρω δεξαμενοπλοίου με βαρέλια επί έτερου δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙΙ» που βρισκόταν παραπλεύρως.

Στη θαλάσσια περιοχή πραγματοποιήθηκε απορρύπανση, όπως ανέφερε το Λιμενικό Σώμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 16:52

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση