Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 18:38

Ο δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη και πρόεδρος των δήμων Αττικής Γ. Ιωακειμίδης σε βίντεο για το Νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης & την Απλή Αναλογική

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

iokimidis1Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης στην ΚΕΔΕ "Νέα Αυτοδιοίκηση", Δήμαρχος Νίκαιας/Ρέντη και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., Γιώργος Ιωακειμίδης, αξιολογεί το Νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, διατυπώνει τις απόψεις του σε σχέση με τις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ και αναφέρεται στο πως ο ίδιος θα ήθελε να είναι η συνέχεια, προκειμένου να αποκατασταθεί το διαταραγμένο κλίμα μεταξύ αυτοδιοίκησης και υπουργείου Εσωτερικών

Ο κ.Ιωακειμίδης εμφανίστηκε στην εκπομπή "ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" του καναλιού ΑΤΤΙΚΑ και το βίντεο ( 24:45) είναι η μαγνητοσκόπηση αυτής της συζήτησης.

Πατώντας εδώ θα σας εμφανιστεί το βίντεο.

Πατώντας εδώ θα σας εμφανιστεί μία συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη που παραχώρησε στην Ηλέκτρα Βισκαδουράκη και δημοσιεύτηκε στις 6.5 στην Αυγή με τον τίτλο «Οι ηγεσίες της Αυτοδιοίκησης ξεβολεύονται με την απλή αναλογική».

Κι  εδώ  η ομιλία του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔ Ελλάδας. Γ.Πατούλη στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα μέσα Απριλίου.

Αυτά που έχουμε μάθει για τον Κλεισθένη (Αθήνα, 570 - 508 π.Χ) είναι πως υπήρξε ένας από αυτούς τους πολιτικούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και στην απογείωσή της. Ο Κλεισθένης ήταν αυτός που έδωσε μεγάλη δύναμη στην Εκκλησία του Δήμου ( ας πούμε απλή αναλογική) και οργάνωσε έτσι το πολίτευμα και την πόλη ώστε το έκανε και αποτελεσματικό ( ας πούμε κυβερνησιμότητα). Ο "Κλεισθένης Ι" είναι το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του υπουργού Εσωτερικών Σκουρλέτη που θα ψηφιστεί από τη Βουλή και που η μουσική που πιάνουμε στον αέρα μας κάνει να προτείνουμε ως πιο ταιριαστή ονομασία του το "Κλεισθένης 1/2". Γι'αυτό θα θέλαμε να το ξανασκεφτεί ο κ.Σκουρλέτης και να βρει τρόπους ώστε να περιορίσει τη δυνατότητα μειοψηφίες ιδιαίτερα στα κρίσιμα θέματα να δρουν ως εκβιαστές στους δήμους και να αποκτούν δύναμη δυσανάλογη της εκλογικής τους δύναμης και την κατοχύρωση μιας θεσμικής δυνατότητας συνθέσεων και συνεργασιών, ει δυνατόν σε προγραμματική βάση. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 08:37
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 15-05-2018 13:08
Οι μεγάλοι τίτλοι οδηγούν σε μικρές προσδοκίες. Και η επίκληση του συχωρεμένου του Κλεισθένη το δείχνει.
Δεν είναι το σύστημα εκλογής, απλή αναλογική ή κάποιο άλλο, που θα "αναγκάσει" δημοτικές παρατάξεις σε συνεργασία. Είναι η πολιτική και δημοκρατική αγωγή τους που αν υπάρχει, οδηγεί σε αναλογικούς συμβιβασμούς, όπως ορίζονται από την εκλογική απόφαση των κατοίκων.
Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του σχεδίου για την πορεία, την εικόνα, το μέλλον του τόπου, οφείλει να είναι συναινετικός.
Η καθημερινότητα, δεν έχει καμιά σχέση με συμμαχίες, συμβιβασμούς, αναλογικότητες.
Η διεύθυνση και διαχείριση της καθημερινότητας, θα μπορούσε να γίνεται και από μη πολιτικά-εκλεγμένα πρόσωπα.
Αυτή η απλή αλήθεια δεν αντιμετωπίζεται από τον υπερφίαλο στο όνομα Κλεισθένη 1.
Με λίγα λόγια, να μαζεύονται τα σκουπίδια, να υπάρχουν ελεύθερα πεζοδρόμια και παιδικές χαρές και αθλητικοί χώροι, να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία και χέστηκα ποιος θα το κάνει.
Αντιθέτως με νοιάζει πολύ τι και πως θα γίνει στην Ανάπλαση, στο Πρεσόφ, στο Σελεπίτσαρι, τι είδους επαγγελματικές δραστηριότητες θα υπάρχουν στην πόλη, τι θα αποδίδουν στην πόλη και σ αυτά πρέπει να συμβιβαστώ σε κάποια πλειοψηφική απόφαση αφού εκφράσω την γνώμη μου, μέσω κάποιας δημοτικής παράταξης.
Παράθεση
0 # Χρονας δημητρης 12-05-2018 10:49
Η πραγματική δημοκρατία δεν κατοχυρώνεται μόνο μέσω της απλής αναλογικής που διασφαλίζει συνεργασίες και έλεγχο αλλά κυρίως διασφαλίζεται με ανακλιτότητα μέσω δημοφηφισμάτων αν δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα για το οποίο εκλέγονται.
Παράθεση
+1 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 12-05-2018 08:31
Ο Κλεισθένης οργάνωσε τη Δημοκρατία με βάση όχι την απλή αναλογική (εκκλησία) ή την κυβερνησιμότητα (αποτελεσματικότητα) αλλά με βάση την ΚΛΗΡΩΣΗ, την συμμετοχή όλων όχι απλά στις αποφάσεις αλλά στην κυβέρνηση της Πολιτείας. Όλα τα όργανα (κατά 97%), αποφασιστικά ή μη, σπουδαία ή δευτερεύοντα, δικαστικά ή εκτελεστικά ή ελεγκτικά, κληρώνονταν από κληρωτήρια που θεωρούσαν τους πολίτες ΟΛΟΥΣ ικανούς και υποχρεωμένους να μετάσχουν στην διαχείριση της εξουσίας, δηλαδή στο αποφασίζω, διοικώ, ελέγχω. Βουλευτές, άρχοντες, δικαστές ... ΟΛΟΙ προέρχονταν τυχαία από τον λαό. Κανείς δεν κληρωνόταν για δεύτερη φορά στο ίδιο αξίωμα και όλων οι θητείες διαρκούσαν ένα χρόνο.
Με βάση αυτά, ο Κλεισθένης 1 δεν θα έπρεπε να λέγεται Κλεισθένης 1/2, αν και αντιλαμβάνομαι το νόημα των λόγων σου. Ίσως το "Κλεισθένης μηδέν εις το πηλίκον" να ήταν καλύτερο.
Πάντως α) η απλή αναλογική είναι απείρως καλύτερη από τη σημερινή δημαρχοκεντρική δημαρχία και β) οι πολιτικοί εκβιασμοί -αν γίνονται- μπορούν και φύονται σε όλα τα περιβάλλοντα, ιδιαίτερα στα μυστικοπαθή.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση