Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 18:17

Τρία κείμενα για τον Άγγελο Δεληβορριά, με αφορμή την είδηση του θανάτου του

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

delivorias3Ο αρχαιολόγος, πρώην διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών πέθανε στα 81 του χρόνια 

Η Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών είχε εκλέξει τον Ιούνιο του 2016 ως τακτικό μέλος της τον καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, Άγγελο Δεληβορριά, στην προκηρυχθείσα έδρα Αρχαιολογία-Μουσειολογία.  

Ο κ. Δεληβορριάς ήταν κλασικός αρχαιολόγος, ο οποίος ασχολήθηκε με τη γενική αρχαιολογία ως επιμελητής αρχαιοτήτων, με την ιστορία της αρχαίας τέχνης στις μελέτες του, με τη μουσειολογία ως επιμελητής αρχαιοτήτων του Δημοσίου και ως διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.  

Επιπλέον, ακολουθώντας το παράδειγμα διακεκριμένων μελών της Ακαδημίας, του Χρήστου Καρούζου, του Μανόλη Ανδρόνικου και του Στυλιανού Αλεξίου, μελέτησε και τις νεότερες περιόδους της ελληνικής τέχνης, της λογοτεχνίας και της ιστορίας και μας έδωσε σημαντικές μελέτες.  

Με την αφορμή της είδησης του θανάτου του, αναδημοσιεύουμε τρία κείμενα από το αρχείο μας. Πρώτον, μια συνομιλία που είχαμε μαζί του γευματίζοντας στην παραδοσιακή ταβέρνα του Φιλίππου στο Κολωνάκι, δεύτερον, ολόκληρο τον αποχαιρετισμό που του απηύθυνε η Αιμιλία Γερουλάνου όταν αποχώρησε από το Μουσείο Μπενάκη, τρίτον το κείμενο που έγραψε για αυτόν η Ευφροσύνη Δοξιάδη όταν τον είχαμε επιλέξει ως έναν από τους σημαντικότερους Αθηναίους του 2010. 

Πατώντας  lifo.gr  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο. 

Κι  εδώ  έργα και ημέρες του βίου του Δεληβορριά. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 18:29

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση