Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 18:30

Του Σπύρου Γιανναρά, από το fb: Έχουμε συγκλονιστικά μεγάλη (ψυχολογική) ανάγκη για ήρωες

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

sminagos-karditsa31ο μάταιος όμως θάνατος, δεν είναι επουδενί ηρωικός.

Δυστυχώς και προς μεγάλη μου λύπη απλώς παρατηρώ ότι ο Γάλλος αστυνομικός που αντάλλαξε τη ζωή του για εκείνη των ομήρων, ο άνθρωπος που έσωσε συγκεκριμένες ανθρώπινες ζωές τη στιγμή του φονικού είναι πράγματι ήρωας. Ο άνθρωπος που χάνει τη ζωή του σήμερα πέφτοντας με το αεροπλάνο, δεν διαφέρει, δυστυχώς, από τον συνάνθρωπό του που τη χάνει σε αυτοκινητιστικό.

Κάθε βίαιος θάνατος είναι τραγικός και απεχθής, ιδίως όλοι εκείνοι οι απροσμέτρητοι θάνατοι της κρίσης, των ανθρώπων που έδωσαν τέλος στη ζωή τους πηδώντας από μπαλκόνια ή καταπίνοντας φαρμάκια για χυδαία εξογκωμένα χρέη ένεκα μνημονίων, για χαμένα σπίτια και περιουσίες. Για το χαμένο ή σκοτωμένο μέλλον τους.

Ο πόλεμος σήμερα δεν είναι στρατιωτικός, αλλά οικονομικός. Και ο πόλεμος αυτός τελείωσε πριν αρχίσει, με την πιο ατιμαστική κι εξευτελιστική εκούσια και υπό χυδαίων τοκογλυφικών όρων παράδοση στον εχθρό.

Η φυσική παρουσία του οιουδήποτε κατακτητή δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα. Δεν έχουμε άλλο τίποτε να χάσουμε, ούτε να δώσουμε στον επίδοξο κατακτητή. Έχουμε ήδη παραχωρήσει ακόμα και όσα δεν μας ανήκουν: τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς, τις αρχαιότητες, τις ειδυλλιακότερες τοποθεσίες της πατρίδας μας, με νόμιμα και μη αναιρούμενα συμβόλαια.

Είναι τεράστιο κρίμα, πραγματική τραγικωμωδία, να χάνεις τη ζωή σου προασπιζόμενος, για τα μάτια της κάμερας και των τρομολαγνικών δελτίων ειδήσεων, μια υπόδουλη ήδη χώρα.

Ο Θεός να αναπαύσει το παλλικάρι. Κι όλα τα απροσμέτρητα παράπλευρα θύματα της σκλαβωμένης Ελλάδας των δανειστών.

Επικυρώνουμε απλώς με μεγαλύτερη σφοδρότητα τον οξυδερκή ιστορικό:

"Οι εξωελληνικές δυνάμεις παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στη ρύθμιση της μοίρας του Ελληνσιμού, όχι μόνο στην εθνική του ολοκλήρωση, αλλά και στην εσωτερική του πολιτική και κοινωνική εξέλιξη, σε σημείο που η επίσημη πολιτική της Ελλάδας να δίνει συχνά την εντύπωση ότι ανελίσσεται εν απουσία των Ελλήνων".

Νίκος Σβορώνος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 18:38
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση