Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 16:45

Η επιστολή του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου γαι την ανεξαρτοποίηση του δημ.συμβούλου Χαρ. Μανουσιάδη και το σχόλιό μας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo62Τον πολύ κόσμο, που τραβάει κουπί και προσπαθεί να επιβιώσει προσπαθώντας να λύσει τα καθημερινά του προβλήματα ή που εν πάση περιπτώσει οι έννοιες του κερδίζουν με μεγάλη διαφορά τις στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς, το συμβάν της παραίτησης του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης και ιδρυτικού μέλους της δημοτικής κίνησης πολιτών Κερατσινίου  Δραπετσώνας "Άλλος Δρόμος" Μπάμπη Μανουσιάδη, γιατί να τον ενδιαφέρει; 

 Εκτιμήσαμε όμως ότι ως ένα βαθμό και με ένα τρόπο μας αφορά, μιας και μιλάμε για δημόσια πρόσωπα της τοπικής πολιτικής ζωής, που εκλέχτηκαν για να παίξουν ένα ρόλο στα πράματα που αφορούν την ποιότητα ζωής στο δήμο μας και την καλλιέργεια πολιτικών ηθών συμβατών με τις ιδέες τους. Γι'αυτό κάνουμε κι εμείς μια αναφορά.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Την Τρίτη 10 Απριλίου, ο Μπάμπης Μανουσιάδης έκανε μία ανάρτηση στον τοίχο του στο fb που μας πληροφόρησε πως θα αποχωρήσει από τον 'Άλλο Δρόμο", αλλά θα συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά συμμετέχοντας στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Για τους λόγους που τον ανάγκασαν να πάρει αυτήν την απόφαση δεν μας ενημέρωσε.

Δικαίωμά του φυσικά, αλλά σύμφωνα με τα δικά μας πολιτικά κριτήρια αυτή η στάση, όπου για την ταμπακιέρα τίποτα δεν ειπώθηκε, δεν μας ταιριάζει. Τέτοιες επιλογές, πάγια θέση μας είναι, ότι ρίχνουν τον πήχη της πολιτικής ζωής και δίνουν έδαφος να καλλιεργείται ο καιροσκοπισμός και να αποθεώνεται η πολιτική εκείνη που ούτε αρχές έχει ούτε θέσεις.

Αν είσαι δημόσιο πρόσωπο και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώτος σε ψήφους του ψηφοδελτίου του "Άλλου Δρόμου", το να κρατάς στο σκοτάδι τα κίνητρά σου και τις σκέψεις σου που σε οδήγησαν σ'αυτήν την απόφαση, μας ακυρώνει το δικαίωμα να σκεφτούμε και να κρίνουμε αυτήν την πράξη σου. Όταν μάλιστα αυτά τα χρόνια το μόνο που μας δήλωνε την απόστασή σου από τα πεπραγμένα της δημ.αρχής ήταν η απουσία και η σιωπή σου. Τίποτα δηλαδή επί της ουσίας. 

Ο νεαρός Μανουσιάδης, αν φυσικά εννοεί αυτά που λέει, έχει καιρό να προκρίνει εκείνες τις στάσεις που υποβοηθούν στη λύση των προβλημάτων σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των, πεσμένων είναι αλήθεια, διαθέσεων του κόσμου να συμμετέχει ενεργά σ'αυτές τις προσπάθειες. Αυτά του ευχόμαστε, στο βαθμό που συυμμερίζεται την γνώμη μας ότι ο ρόλος του παράγοντα δεν είναι συμβατός με τις ιδέες του. 

Δυο μέρες μετά, στην ιστοσελίδα του δήμου αναρτήθηκε μία επιστολή του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου. Με λίγα λόγια ο δήμαρχος μας πληροφορεί ότι στις 10.Απριλίου, την ίδια μέρα δηλαδή που ο Μανουσιάδης μας ενημέρωσε μέσω fb για την ανεξαρτοποίησή του, ο δήμαρχος του κοινοποίησε μια επιστολή του ζητώντας του να ανεξαρτοποιηθεί από τον συνδυασμό του Άλλου Δρόμου, διότι συστηματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα απείχε από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ

Όσο για την άποψη του δημάρχου, πως θέματα σαν κι αυτό πρέπει να λύνονται πολιτικά κι όχι διοικητικά, έχει κοντά ποδάρια, μιας και η εμβέλειά της φτάνει μέχρι τους συμβούλους της δικιάς του παράταξης. Για τους μονίμως απόντες των άλλων παρατάξεων ποια στ'αλήθεια μπορεί να είναι η πολιτική αντιμετώπιση; Με άλλα λόγια, τι συγκεκριμένα απ'αυτά που έχει στο μυαλό του ως πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος των απουσιών έκανε τα δύο τελευταία χρόνια ο δήμαρχος και ποια ήταν τα αποτελέσματα; 

Ακολουθεί η επιστολή του δημάρχου. 

Ενημερώθηκα χθες για την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μπάμπη Μανουσιάδη από το διαδίκτυο

 

Παρά τις δικές μου προσπάθειες, αλλά και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μανουσιάδης απείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτός ήταν ο λόγος που με ανάγκασε να του στείλω την παρακάτω επιστολή, η οποία οδήγησε στην ανεξαρτητοποίησή του.

 

Θέλω να πιστεύω ότι τώρα ως ανεξάρτητος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος θα συμμετέχει πια στις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, τιμώντας έτσι την εμπιστοσύνη των πολιτών που τον επέλεξαν με την ψήφο τους.

 

Η επιστολή: 

                                                                                                                         Κερατσίνι, Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Οι συνεχείς απουσίες σου από το Δημοτικό Συμβούλιο δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του οργάνου, στην εικόνα της Δημοτικής Αρχής και του Άλλου Δρόμου της Δημοτικής Κίνησης που σε τίμησε δίνοντας σου μια θέση στο ψηφοδέλτιο της και εκλέγοντάς σε Δημοτικό Σύμβουλο.

Ταυτόχρονα είσαι ένας από τους λόγους (για τη δική μας Παράταξη ο μοναδικός) που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα εκπέσει από τη θέση του και θα αντιμετωπίσει και κυρώσεις γιατί πιστεύει βαθιά ότι τα πολιτικά ζητήματα (όπως είναι η συνειδητή απουσία των Δημοτικών Συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου) λύνονται με πολιτικό τρόπο και όχι με καταγγελίες στην αποκεντρωμένη όπως έκανε ο Ζούπης.

Η συμμετοχή ενός Δημοτικού Συμβούλου του οποιουδήποτε Δημοτικού Συμβούλου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτονόητη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους που τον τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπεί.

Η συμμετοχή ενός Δημοτικού Συμβούλου εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο του Άλλου Δρόμου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για να πει ένα ευχαριστώ στους δεκάδες αγωνιστές που έβγαλαν τα πόδια τους για να τον εκλέξουν Δημοτικό Σύμβουλο.

Ε λοιπόν δεν πάει άλλο. Ο Άλλος Δρόμος δεν μπορεί να απολογείται για σένα στα Δημοτικά Συμβούλια.

Δεν σου ζητώ να παραιτηθείς από Δημοτικός Σύμβουλος, αυτό είναι κάτι που σου υπαγορεύει ή όχι η συνείδησή σου.

Απαιτώ όμως να δηλώσεις την ανεξαρτητοποίησή σου, ώστε να έχεις την ευθύνη των δικών σου επιλογών.

 

Χρήστος Βρεττάκος. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 18:01
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 26-04-2018 11:29
Παραθέτοντας Ιγνατιάδης Λάκης:
Να εκπίπτουν, όπως φαντάζομαι ότι το προβλέπει ο νόμος. Αλλά ποιος τους εκπίπτει;

Υπάρχει πρόβλεψη και διαδικασία Λάκη.
Απλώς και κακώς δεν τηρείται.
Ίσως γιατί βολεύει την δημοτική αρχή η απουσία.
Παράθεση
0 # Ιγνατιάδης Λάκης 25-04-2018 20:45
Να εκπίπτουν, όπως φαντάζομαι ότι το προβλέπει ο νόμος. Αλλά ποιος τους εκπίπτει;
Παράθεση
0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 25-04-2018 13:05
Αντικειμενικά, οι πιθανές αλήθειες που παρουσιάζονται στην επιστολή των φίλων και του ίδιου του Μπάμπη Μανουσιάδη για την δημοκρατική και αξιοκρατική λειτουργία της δημοτικής αρχής, υπονομεύονται από την αποχή του από τα δημοτικά συμβούλια. Είναι διαφορετική συζήτηση αν υπάρχουν ικανές δικαιολογίες, λόγω επαγγελματικών προβλημάτων.
Ούτε είναι αποδεκτή η αιτιολόγηση του δημάρχου ότι ο πρόεδρος του ΔΣ κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμα του επειδή "αντιλαμβάνεται με πολιτικούς όρους την συνειδητή αποχή δημοτικών συμβούλων"
Δεν υπάρχει τέτοια "πολιτική αντίληψη".
Αντίσταση δια της αποχής από τα κοινά στα οποία έχεις εκλεγεί, είναι νεολογισμός της συμφοράς.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν παρουσιάζονται στο δημοτικό συμβούλιο για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, πρέπει να εκπίπτουν.
Αρκετά πια.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση