Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 19:34

Με το Fabric Republic όλα τα ρούχα πιάνουν τόπο

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

fabric1Το καινοτόμο πρόγραμμα FabricRepublic, μέσα από την ανάπτυξη συνεργασιών με κοινωφελείς οργανισμούς και φορείς αλληλεγγύης, στοχεύει στην ορθολογική διαχείριση και αποτελεσματική αξιοποίηση του πλεονάζοντος ρουχισμού.  

Μέσα από διαδικασίες συλλογής, διαλογής, καθαρισμού, κατηγοριοποίησης και αποθήκευσης, τα ενδύματα που σε κάποιους δεν είναι χρήσιμα, με σύνθημα τους το «No Empty Clothes (N.E.C)», προσφέρονται καθαρά και σε άριστη κατάσταση σε φορείς που μεριμνούν για την αξιοπρεπή διαβίωση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Τα ενδύματα που είναι φθαρμένα, προωθούνται στην ανακύκλωση, διαδικασία μέσα από την οποία φτιάχνονται γεμίσματα για καθίσματα αυτοκινήτων, φόρμες εργασίας και υλικό για θερμομόνωση και ηχομόνωση.  

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη σχολή μόδας μόδας the Fashion Workshop, οι σπουδαστές της σχολής έχουν πρόσβαση σε ενδύματα με ενδιαφέροντα υλικά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το σχεδιασμό δημιουργιών τους, προωθώντας την κοινωνική οικονομία του ενδύματος.

Το FabricRepublic έχει σχεδιαστεί βάσει βέλτιστων πρακτικών για τη βιώσιμη διαχείριση ειδών ένδυσης, που ήδη εφαρμόζονται στο εξωτερικό και για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η Fabric Republic είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού στην Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  

Περισσότερα στη σελίδα τους στο facebook  εδώ  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 19:50

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση