Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 15:54

Χρήση χημικών στη Συρία – στο ίδιο έργο θεατές, του Σταύρου Λυγερού

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

syriaΓια μία ακόμα φορά στη Συρία παίζεται το ίδιο έργο. Το καθεστώς Άσαντ κατηγορείται από τη Δύση ότι έκανε χρήση χημικών στη περιοχή Ντούμα της ανατολικής Γούτα, η οποία πολιορκείται από τις συριακές δυνάμεις. Αν και τόσο η Δαμασκός όσο και η Μόσχα διαψεύδουν κατηγορηματικά τις σχετικές κατηγορίες, οι Δυτικοί -περισσότερο ή λιγότερο- έσπευσαν να υιοθετήσουν τις καταγγελίες των ισλαμιστών ανταρτών, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή έρευνα.

 Ο πρόεδρος Τραμπ, μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως θα απαντήσει με πυραυλική επίθεση. Κι όλα αυτά, όταν δεν έχει επιβεβαιωθεί η χρήση χημικών και κυρίως δεν έχει ερευνηθεί ποια πλευρά έκανε χρήση εάν πράγματι έχει γίνει χρήση. Και βεβαίως πριν συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Είναι προφανές πως η χρήση χημικών επιστρατεύονται ως επικοινωνιακό όπλο για να δημιουργήσουν πολιτικά και στρατιωτικά τετελεσμένα. Το Ισραήλ ήδη έσπευσε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία. Πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση εναντίον της συριακής αεροπορικής βάσης Τ-4 κοντά στην πόλη Χόμς, με κόστος 14 νεκρούς και σημαντικές υλικές καταστροφές.

Πατώντας  slpress.gr  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Σταύρου Λυγερού που αναρτήθηκε στις 10.4.18. 

Κι  kathimerini.gr  το ρεπορτάζ για την χρήση χημικών στη πόλη Ντούμα που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κυριακής. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 16:33
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση