Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 21:09

Τι πιστεύουν οι Έλληνες στις αρχές του 2018- μια ενδιαφέρουσα έρευνα από την διαΝΕΟσις

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kathin

Όσο ενδιαφέρουσα μπορεί να είναι μια έρευνα. Κι αυτό διότι πέρα που από πάντα υπάρχει μια απόσταση ανάμεσα στο τι πιστεύουμε, το τι νομίζουμε και στο τι πράττουμε, παίζουν κι άλλα. Και όχι μόνο τα διεθνή στάνταρ που χαρακτηρίζουν μια έρευνα ως αποδεκτή, αλλά κάποια απ'αυτά που ανεβάζουν τον πήχη. Η ποιότητα των ερωτήσεων π.χ και η διασπορά τους, όπως και το αν απορρέουν από όλο το ιδεολογικό φάσμα που διατρέχει το πεδίο έρευνας, αν η συνέντευξη είναι προφορική ή με κάλπη, αν έχει διάρκεια μες τα χρόνια, αν είναι όντως αντιπροσωπευτική.

Η έρευνα αυτή πάντως δείχνει να συγκεντρώνει πολλούς όρους απ'αυτούς που βάζουν ένα θετικό πρόσημο σε μια έρευνα. Παρόλο λοιπόν που είναι μεγάλη, η γνώμη μας είναι πως αξίζει να της ρίξετε μια ματιά. Αν μάλιστα έχετε χρόνο και διάθεση για παιχνίδι, πάρτε μέρος κι εσείς που έχετε πεποιθήσεις.

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η έρευνα της διαΝΕΟσις αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις των Ελλήνων σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα.

Η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018. Φέτος, η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της διαΝΕΟσις από την εταιρεία MRB Hellas, με πανελλαδικό δείγμα 1.250 ατόμων για καθένα από τα δύο μέρη της (και περίπου 2.500 ατόμων για μερικές κοινές ερωτήσεις) και μεθοδολογία διεξαγωγής τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις (CATI).

Όπως πάντα, από τον Απρίλιο του 2015 που διεξήχθη για πρώτη φορά, η δημοσκοπική έρευνα περιλάμβανε συνολικά πάνω από 70 ερωτήσεις με περισσότερες από 200 μεταβλητές, που καταγράφουν τις απόψεις των Ελλήνων σε μια σειρά από θέματα:  από τις αντιλήψεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν, μέχρι τις απόψεις για την οικονομία, τη μετανάστευση, τα ατομικά δικαιώματα, την εκπαίδευση, θρησκεία, τη σεξουαλική παρενόχληση, ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Πατώντας  dianeosis.org/2018  θα σας εμφανιστεί ή έρευνα και η σύγκριση με τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών,  εδώ  η αρχική σελίδα με τις γενικές πληροφορίες  κι  εδώ    μπορείτε να διαβάσετε μια έκθεση του Δημήτρη Μαύρου της MRB με τα βασικά συμπεράσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 10:51

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση