Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 08:27

Εμείς σβήνουμε τα φώτα κι αυτοί συνεχίζουν να μας τα αλλάζουν

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

oragisΓι'αυτό απόψε στις 08:30, που για μία ώρα θα σβήσουν τα φώτα οι ευαισθητοποιημένοι για τα οικολογικά και το κλίμα για να στείλουν έτσι ένα μήνυμα προστασίας της φύσης, λέω να μην τα σβήσω. Του χρόνου πάλι θα το δούμε, μήπως βρούμε τίποτα καλύτερο, κάτι πιο αποτελεσματικό.

Ας το κάνουν στα εμβληματικά μνημεία, που όπως 10 χρόνια τώρα έτσι και φέτος είναι σίγουρο ότι θα βυθιστούν στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «Ώρας της Γης», πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007 με στόχο να ευαισθητοποιήσει για τους κινδύνους της απορρύθμισης του κλίματος.

Φέτος η προστασία της φύσης προστέθηκε ως στόχος στη διοργάνωση καθώς πραγματοποιείται στην Κολομβία η σύνοδος των ειδικών της Διακυβερνητικής Πλατφόρμας για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος (IPBES) που αναμένεται να αποφανθεί για την κατάσταση της πανίδας, της χλωρίδας και των εδαφών.

«Η βιοποικιλότητα και η κλιματική αλλαγή είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», εξηγεί ο Μάρκο Λαμπερτίνι, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που συντονίζει τη διοργάνωση.

«Η κλιματική αλλαγή δεν είναι παρά μια συνιστώσα της ευρύτερης οικολογικής κρίσης. Θέλουμε μέσω της κλιματικής αλλαγής να επιστήσουμε την προσοχή σε μια διάσταση εξίσου επικίνδυνη του δικού μας μοντέλου ανάπτυξης, που είναι η καταστροφή της φύσης. Πρέπει να ανησυχούμε απέναντι στην καταστροφή των οικοσυστημάτων και στην εξαφάνιση των ζώων», προσθέτει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Κριστιάνα Πάσκα Πάλμερ, γενική γραμματέας της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιολογική Ποικιλότητα που μετέχει στη φετινή διοργάνωση, «μόλις καταστραφεί το φυσικό κεφάλαιο, η ζωή στη Γη όπως την ξέρουμε, δεν θα είναι εφικτή. Είναι συνεπώς επιτακτική ανάγκη να λάβουμε μέτρα σήμερα και κάθε μέρα, για τη διάσωση της βιοποικιλότητας»

Στο πλαίσιο αυτό, το WWF καλεί τους ενδιαφερόμενους να ανταλλάξουν απόψεις για το τι σημαίνει γι' αυτούς η φύση. Στη χώρα μας η "Ώρα της Γης" φέτος είναι αφιερωμένη στη θάλασσα και την προστασία της βιοποικιλότητάς της. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 21:32
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση