Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 10:17

Αλαίν ντε Μποττόν: Μια πιο καλοσυνάτη και ήπια φιλοσοφική προσέγγιση της επιτυχίας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

bottonΑλαίν ντε Μποτόν ( Ζυρίχη,1969) είναι συγγραφέας, φιλόσοφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο οποίος ζει στην Αγγλία Στα βιβλία και στις τηλεοπτικές εκπομπές του πραγματεύεται σύγχρονα θέματα τονίζοντας τη σχέση της φιλοσοφίας με την καθημερινότητα. Σε ηλικία 23 ετών, εξέδωσε τη Μικρή φιλοσοφία του έρωτα, ένα μυθιστόρημα που τα δύο πρώτα χρόνια κυκλοφορίας πούλησε δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Άλλα ευπώλητα βιβλία του είναι Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σουΠερί του κοινωνικού status, Η αρχιτεκτονική της ευτυχίας, Οι χαρές και τα δεινά της εργασίας, Πώς να σκεφτόμαστε περισσότερο το σεξ και Η τέχνη ως θεραπεία και το 2017 το δεύτερο μυθιστόρημά του Το χρονικό του έρωτα.

Στο βίντεο (16:48) που ακολουθεί, από την σειρά TEDGlobal, Ideas worth spreading, o Αλαίν ντε Μποττόν βάζει στο μικροσκόπιο τις απόψεις μας σχετικά με την επιτυχία και την αποτυχία και θέτει υπό αμφισβήτηση τις σταθερές βάσει των οποίων τις ορίζουμε. Είναι η επιτυχία πάντοτε αποτέλεσμα μόχθου; Και σε τι συνίσταται η αποτυχία; Επιχειρηματολογεί με ευφράδεια και πνεύμα υπέρ μιας θεώρησης πέρα από κενοδοξίες με σκοπό την αληθινή ικανοποίηση από την οποιαδήποτε επαγγελματική μας ασχολία.

www.ted.com  

Εδώ σtovima.gr/vimagazino  μία συνέντευξη του 2011 που παραχώρησε στη Λάδη Δέσποινα και στην οποία ο διάσημος ελβετός συγγραφέας μας συστήνει το καινοτόμο σχολείο του που λειτουργεί στο Λονδίνο και επιβεβαιώνει εμπράκτως ότι όσον αφορά τις επιλογές ζωής ποτέ δεν είναι αργά.

Κι  kathimerini.gr  μία συνέντευξη που παραχώρησε στην Μαργαρίτα Πουρνάρα το 2009 κι όπου προσπάθησε η δημοσιογράφος να απαντήσει στο ερώτημα «Ποιος είναι τελικά ο Αλέν Ντε Μποτόν; Ενας ψευδο-ποπ φιλόσοφος που γράφει τα προφανή, ή ένας από τους λαμπρότερους συγγραφείς του καιρού μας;».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 11:09

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση