Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 20:21

Η κίτρινη γραμμή θα είναι το όριο για τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Αθήνας , οι άλλοι δήμοι τι θα κάνουν;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kaninisΜε κίτρινη γραμμή σηματοδοτεί τα όρια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε δημόσιους χώρους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ο Δήμος Αθηναίων.  

Με την κίτρινη γραμμή θα οριοθετείται ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων, προκειμένου να αντιμετωπστεί η αυθαιρεσία πολλών επιχειρήσεων, που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο.  

 

Θα είναι «η γραμμή που θα χωρίζει τη νομιμότητα από την αυθαιρεσία, την υγιή αντίληψη για τη χρήση του δημόσιου χώρου από την παρανομία, τα δικαιώματα των πολλών από την επιδεικτική αδιαφορία των λίγων» αναφέρει δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες του. 

Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Αθήνα «μέρα με τη μέρα αλλάζει, ανακάμπτει. Νέες επιχειρήσεις ανοίγουν, θέσεις εργασίας δημιουργούνται, η εμπορική και οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτουν, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνουν συνεχή ρεκόρ ο τουρισμός και η εν γένει επισκεψιμότητα της πρωτεύουσας».  

Ωστόσο, σημειώνει ο κ. Καμίνης, «καμία πόλη δεν μπορεί να αναπτυχθεί ερήμην των κατοίκων της».  

«Έφτασε η κατάλληλη στιγμή να αποδείξουμε ότι η υγιής επιχειρηματικότητα και η ποιότητα ζωής μπορούν να συνυπάρξουν. Η οικονομική ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στον διπλανό μας και στα δικαιώματά του, δεν είναι βιώσιμη» τονίζει.  

Ο δήμαρχος Αθηναίων προσθέτει ότι «η προστασία του δημόσιου χώρου και η φροντίδα των δημοτικών υποδομών στις γειτονιές αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του Δήμου».  

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, αυτές οι οριοθετήσεις θα ξεκινήσουν από τους πεζόδρομους της πλατείας Αγίας Ειρήνης, της περιοχής Μακρυγιάννη, της Τσακάλωφ και του κέντρου του Κολωνακίου. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 20:28

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση