Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 18:08

«Απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή και ενάντια στους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα.

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lae1Σε ανακοίνωσή της, η ΛΑΕ αναφέρει ότι «με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και σε συνεργασία με τον επίορκο πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Αθήνας, κ. Ρούσκα, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, αστυνομικοί «όχι μόνο απώθησαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18, αλλά έριξαν και χημικά σε στενό δρόμο

τα οποία προκάλεσαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, ο Άλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας (στελέχη της ΛΑΕ) και η Δέσποινα Θανοπούλου (μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών), για τους οποίους κλήθηκε ασθενοφόρο που τους μετέφερε στα νοσοκομεία “Λαϊκό” και “Σωτηρία”».

 

Η ΛΑΕ σημειώνει ότι «όλη η αστυνομική δύναμη της Αθήνας ήταν παραταγμένη σήμερα στα συμβολαιογραφεία του κέντρου, που επρόκειτο να διεξαγάγουν πλειστηριασμούς. Τα συμβολαιογραφεία εν τέλει ήταν “σιδηρόφρακτα” ενώ έξω από το συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο ήταν διμοιρίες των ΜΑΤ».

Καταλήγοντας, η ΛΑΕ επισημαίνει ότι «η βία και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να σταματήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αγωνίζονται και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της αρπαγής της λαϊκής περιούσιας και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Η λεηλασία δεν θα περάσει».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 18:18

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση