Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 20:58

To ντοκιμαντέρ «Σεξ, ναρκωτικά και πρόσφυγες» που γυρίστηκε στην Αθήνα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

video4Sex, Drugs & Refugees 

«Όταν πέφτει η νύχτα στην Αθήνα, οι πλατείες της πόλης γίνονται πιο διεφθαρμένες καθώς μεσήλικες συζητούν με έφηβα αγόρια από τη Συρία - ένα φαινομενικά περίεργο ταίριασμα φίλων. Πολλοί από αυτούς τους νέους είναι πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στο να πουλάνε το σώμα τους για μόνο 10 ευρώ, απλά και μόνο για να φάνε. Μερικοί επίσης επιλέγουν να διακινούν ναρκωτικά η να κάνουν μικροκλοπές. Χωρίς επίσημα έγγραφα ή βοήθεια από τις μεταναστευτικές αρχές της Ελλάδας, είναι εγκλωβισμένοι σε αυτή τη φρικτή ζωή.

Για να ξεφύγουν, ορισμένοι θεωρούν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν το όνειρό τους για ζωή στην Ευρώπη, ενώ άλλοι σκέφτονται ακόμη και την αυτοκτονία»  

Αυτή είναι η εισαγωγή που κάνει το Russia Today για το ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό στην Αθήνα «Sex, Drugs & Refugees».

Το ρωσικό δίκτυο αποκαλύπτει μια πτυχή της πόλης η οποία έχει απασχολήσει τον διεθνή τύπο ξανά στο παρελθόν και προκαλεί αίσθηση με τις εικόνες που προβάλλει. 

Ο Lucio Melandri, μέλος της Ομάδας Προστασίας Προσφύγων του ΟΗΕ στην Ελλάδα, μίλησε για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.  

«Η Ελλάδα παραμένει μία από τις πύλες της Ευρώπης και βλέπει να έρχονται συνέχεια άνθρωποι χωρίς ωστόσο να μπορεί να μοιραστεί την ευθύνη με άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει, σχολιάζοντας ταυτόχρονα την απροθυμία άλλων χωρών μελών της Ε.Ε. για συνεργασία.

«Αντιθέτως προσπαθούν να αποτρέψουν πρόσφυγες από την κατάθεση αιτημάτων ασύλου στα εδάφη τους», προσθέτει ο ίδιος.  

Το πρόβλημα εντείνεται καθώς την ίδια στιγμή μικρά παιδιά κινδυνεύουν άμεσα να πέσουν θύμα τράφικινγκ ή ακόμη και εμπόρων οργάνων» 

Σύμφωνα τον ΟΗΕ υπάρχει πλέον επιτακτική ανάγκη για λήψη περισσότερων μέτρων σχετικά με την προστασία των ευάλωτων παιδιών που προέρχονται από διάφορες εμπόλεμες ζώνες. Σε σχετική έκθεση, που επικαλείται το RT, τονίζεται πως η έλλειψη πληροφόρησης «στερεί από τα παιδιά την προστασία και τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη».

Ακολουθεί το βίντεο (26:05) με αγγλικούς υπότιτλους.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 21:21

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση