Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 08:03

Το άρωμα του Κωνσταντινοπολίτη Στέλιου Ελληνιάδη στα μουσικά μας πράματα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lifo141Τον Κωνσταντινοπολίτη Στέλιο Ελληνιάδη τον πρωτογνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του '70 μέσα από το περιοδικό "Μουσική γενιά". Ήδη είχαν περάσει κάποια χρόνια που άνθιζε η ερωτική μας σχέση με το ροκ και η "Μουσική γενιά" ήρθε κι έδεσε μ'αυτά που βιώναμε με ένταση εκείνα τα σκοτεινά χρόνια. Οι μουσικές επιλογές του περιοδικού μας έμαθαν νέους, άγνωστους σ'εμάς, σπουδαίους δημιουργούς. Όσο για το στίγμα της "Μουσικής γενιάς" ήταν πως το ροκ τραγούδι έχει από χέρι πολιτικό βάθος και αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το πολιτισμικό πρόσωπο της εποχής.

 

Στα χρόνια που ακολούθησαν, τον Ελληνιάδη συχνά τον συναντούσαμε ως παραγωγό σε διάφορες μουσικές δουλειές, πάντοτε από καλές και πάνω.

Στη δεκαετία του '80 ο Ελληνιάδης ανάμεσα στις άλλες δράσεις του στα μουσικά πράματα ήταν κι αυτή του βασικού συντελεστή του πολύ καλού περιοδικού "Ντέφι". Εκεί μέσα φάνηκε και η εκδήλωση της συντελεσμένης στροφής του Ελληνιάδη προς το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Με λίγα λόγια, στον εικοστό αιώνα η σχέση του Ελληνιάδη με τα μουσικά πράματα στην χώρα μας είχε πολλά κοινά σημεία με τη δικιά μας. 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί μία συνέντευξη του Ελληνιάδη στον Αντώνη Μποσκοΐτη, που δημοσιεύτηκε στη lifo στις 9.2 με τον τίτλο "Στέλιος Ελληνιάδης: ο ακτιβιστής της ελληνικής μουσικής". Ο Κωνσταντινουπολίτης μουσικός παραγωγός, μάνατζερ, συγγραφέας, κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος αφηγείται τη ζωή του και μαζί τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 16:30
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση