Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 18:57

Ακούστε το ΜΕ ΣΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΕΛΑ, ο νέος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τον Σωκράτη Μάλαμα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

papakonstΑνήμερα του Βαλεντίνου αναρτήθηκε στο youtube ο νέος δίσκος του αγαπημένου  Θανάση Παπακωνσταντίνου "ΜΕ ΣΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΕΛΑ". 

Ο Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει ένα τραγούδι ("Στα πόδια της", στίχοι Τ. Λειβαδίτη) και τα υπόλοιπα δώδεκα ο έτερος αγαπημένος Σωκράτης Μάλαμας. Φωνητικά: Ματούλα Ζαμάνη, Απόστολος Σιαραμπής, Γιάννης Λίταινας, Ιουλία Καραπατάκη.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε το δίσκο.

https://www.youtube.com/watch?v=PzDPZ5oWd-s&list=PLDaaD_saIIxUjZebFRGpLwnUmHJexWWWx&

index=1

Ακολουθεί η ανάρτηση του καλλιτέχνη στο facebook.

«Με στόμα που γελά» 
Κυκλοφορεί στις 15 Φεβρουαρίου

Στο εξώφυλλο δύο δέντρα, δυό πίδακες κυτταρίνης. Παραπομπή στο δίσκο του 1995 «Στην Ανδρομέδα και στη γη», όπου είχαμε την πρώτη εκτεταμένη συνεργασία με τον Σωκράτη. Έκτοτε, άλλες φορές λιγότερο κι άλλες περισσότερο, συνεχίσαμε να τροφοδοτούμε την εκλεκτική συγγένεια, που διατρέχει τις προσωπικότητές μας, με τραγούδια. Και φτάσαμε, αισίως, στον Φεβρουάριο του 2018, όπου, «με στόμα που γελά», σας παρουσιάζουμε την πιο ολοκληρωμένη συνεργασία μας, η οποία έλαβε χώρα στο νέο στούντιο ηχογραφήσεων «Αχός» (www.facebook.com/ahosstudio/), που έφτιαξα στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς του νομού Λάρισας.

Δώδεκα ερμηνείες ο Σωκράτης και μία -για μαγάρισμα- ο υποφαινόμενος.
Τα τραγούδια δεν μιλάνε για το εύκολο και συμβατικό γέλιο αλλά για εκείνο το βαθύ, ανεξέλεγκτο γέλιο που σε τραντάζει. Αυτό που μοιάζει με την αίσθηση του θανάτου, που επίσης σε τραντάζει και είναι ανεξέλεγκτος.
Αν, μετά από αυτό, έχετε το κουράγιο να αγοράσετε τον δίσκο ακτίνας(cd) ή να κατεβάσετε μεμονωμένα κομμάτια(ή το όλον) από τις διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως και από την ιστοσελίδα (www.thanasispapakonstantinou.gr), εμείς μόνο χαρά θα νιώσουμε.

Ο Μεταξοχωρίου και περιχώρων
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Οι μουσικοί που παίζουν: Λεωνίδας Κυρίδης: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, Γιάννης Παπαντριαφύλλου: κοντραμπάσο, Βασίλης Μπαχαρίδης, Νίκος Μαγνήσαλης: κρουστά, Κυριάκος Ταπάκης: ούτι, λαούτο, Σωκράτης Μάλαμας: ακουστική κιθάρα, Δημήτρης Λάππας: τζουρά, μπουζούκι, Βασίλης Σαΐτης: τσέλο, Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα, Απόστολος Γιάγκος:πλήκτρα, πιάνο, Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα, νταούλι , καζάνι - κρουστό, Φώτης Σιώτας : βιολί, ενορχήστρωση βιολιών, Αλέξανδρος Τσούγιεφ: ακορντεόν(μπαγιάν), Δημήτρης Μυστακίδης: λαούτο, μπαγλαμά, ακουστική κιθάρα, Θανάσης Παπακωνσταντίνου: μπουζουκομάνα, τζουρά.

Για την "Τάλα", το 5ο τραγούδι: Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου:Ιανουάριος του 2015, στον παγωμένο Έβρο ένα 4χρονο κοριτσάκι βρέθηκε κουρνιασμένο δίπλα στο νεκρό πατέρα του που ήταν μελανιασμένος από τη μέση και κάτω : είχε περάσει το παγωμένο ποτάμι αφήνοντας το σώμα του να λειτουργήσει κυριολεκτικά ως σανίδα σωτηρίας για το παιδί του. Η μικρή Σύρια Τάλα οδηγήθηκε στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και αργότερα έσμιξε με τη μητέρα της... Αυτή είναι η ιστορία που έγινε χάδι και ευχή: "με τα χρόνια ίσως η μικρή να μην το θυμάται πια όλο αυτό που έζησε. Τουλάχιστον αυτό ελπίζω..".

 


 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 21:32
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση