Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 16:46

Το νέο σχέδιο και τα έργα που προχωρούν στην παραλία των Λιπασμάτων θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14.2

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
anaplasi24Την Τετάρτη 14-02-2018 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει, θα συζητηθεί το σχέδιο και θα ληφθεί απόφαση για την ένταξη νέων εγκαταστάσεων στους κοινόχρηστους χώρους στην παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων.  
Είναι αξιοσημείωτο, ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα, όπου μιλά για παρανομίες και αυθαιρεσίες. Eυκαιρία λοιπόν στη συνεδρίαση  να τεθούν όλα τα ερωτήματα και να διατυπωθούν οι ενστάσεις για τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο βέβαια είναι μακριά από το αποτέλεσμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού,  εάν όμως υλοποιηθεί όπως περιγράφεται θα αλλάξει την περιοχή και θα δώσει τη δυνατότητα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Πειραιά να περάσουν εκεί πολλά ευχάριστα καλοκαιρινά απογεύματα.

Σήμερα οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στον χώρο είναι: 
· Γήπεδο ποδοσφαίρου 5*5 
· Γήπεδο τένις 
· Γήπεδο καλαθοσφαίρισης 
· Αποδυτήρια 
· Υπαίθριο ανοιχτό θέατρο 
· Λειτουργίες που εξυπηρετούν τις εγκαταστάσεις, όπως καμαρίνια και WC ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ 
· Αναψυκτήριο 


Η επέκταση του σχεδίου περιλαμβάνει νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Κράκαρη και περιοχή του Σιλό και ενοποίηση των χώρων με πεζοδρομο ο οποίος θα διατρέχει την περιοχή.


ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΡΑΚΑΡΗ: Η περιοχή που ορίζεται στα ανατολικά από τον λιμενοβραχίονα Κράκαρη και τον ταινιόδρομο του εργοστασίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων (ΑΕΕΧΠ – Λιπάσματα Δραπετσώνας) και εκτείνεται προς τα δυτικά έως και το Μνημείο του Θεμιστοκλή – Φάρος θα διαμορφωθεί για την υποδοχή χρήσεων αναψυχής και αθλητισμού.
Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν: 
· 1 Γήπεδο καλαθοσφαίρισης 
· Παιδική χαρά 
· Αναψυκτήριο 
· Λειτουργίες που εξυπηρετούν τις εγκαταστάσεις, όπως WC ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, φυλάκιο, χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και χώρος στάθμευσης ποδηλάτων.
 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΛΟ: Η περιοχή που περιλαμβάνει τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Σιλό και της Καμινάδας και γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO έχει επιλεχθεί να φιλοξενήσει χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. 

Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν: 
· 1 Γήπεδο ποδοσφαίρου άμμου 
· 1 Skate Park 
· Αποδυτήρια 
· Υπαίθριο ανοιχτό αμφιθέατρο 
· Χώρος θερινού κινηματογράφου 
· Αναψυκτήριο 
· Λειτουργίες που εξυπηρετούν τις εγκαταστάσεις, όπως WC ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, χώρος στάθμευσης ποδηλάτων.
Σημαντικές πληοφορίες:
Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο με αρκετές φωτογραφίες όπως αναρτήθηκε στο μπλογκ Δραπετσίνι στις 9.2
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 14:44
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση