Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 10:45

Δεν θα πάω αύριο στο Συλλαλητήριο, του Μάνου Στεφανίδη, από το fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

skeptomenosΌχι ότι ενδιαφέρει κανένα αλλά το καταθέτω για την οικονομία της συζήτησης. Επειδή ο διανοούμενος είναι επιτυχημένος μόνο όταν γίνεται δυσάρεστος. Contra omnes. Δεν θα πάω γιατί δεν ωφέλησε κανένα από τα πρόσφατα συλλαλητήρια την εθνική υπόθεση αλλά αντίθετα μάς δυσφημούν σε όσους έχουν συμφέροντα από την διαρκή δυσφήμιση μας. Επειδή είναι στημένα εξ αρχής σε λάθος σύνθημα που μοιάζει αλυτρωτικό και διεκδικητικό. Δεν είναι η Μακεδονία, ως γεωγραφική περιοχή, ελληνική.

Η Ελλάς βάσει συνθηκών κατέχει περίπου το 50% της Μακεδονίας. Είναι το όνομα που είναι ΕΛΛΗΝΙΚΌ. Έχει τεράστια διαφορά και δημιουργεί παρεξηγήσεις. Όπως και η άγνοια της Ιστορίας. Την Ελλάδα δεν απειλούν τα Σκόπια αλλά η Τουρκία. Η οποία είναι έτοιμη να απορροφήσει το κρατίδιο των βορείων συνόρων μας και οικονομικά και πολιτικά. Η αρνητική, ελληνική στάση πάλι δημιουργεί ενιαία εθνική συνείδηση στους πολυφυλετικούς γείτονες μας. Αυτοί δηλώνουν Μακεδόνες, εμείς τους κάνουμε de facto. Αν οι ίδιοι αισθάνονται απόγονοι του Μεγαλέξαντρου, ας τους αφομοιώσουμε ειρηνικά σαν αδέλφια. Το ΚΚΕ και η πρώην ΕΣΣΔ έχουν ήδη προλειάνει το έδαφος. Αλλά και οι μετακατοχικές κυβερνήσεις χωρίς εξαίρεση ώστε τα γενόμενα να μην απογίγνονται. 
Δεν θα πάω στο Συλλαλητήριο επίσης γιατί δεν με πείθουν οι διοργανωτές του, γιατί με ενοχλεί και αισθητικά και ουσιαστικά η ανάμειξη της επίσημης εκκλησίας και γιατί δεν επιθυμώ να χρησιμοποιηθώ ως επιχείρημα από τους επαγγελματίες πατριώτες και τους καθ ' έξιν κεκράχτες ενός λόγου μονοδιάστατου και διχαστικού. Δεν θέλω να γίνω απρόσωπη εικόνα σε ένα μακρινό πλάνο γνωστού όντος ότι αντιστέκομαι στον λαϊκισμό από τα πρώτα κιόλας κείμενα μου. Δεν θα πάω παρότι αναγνωρίζω τους λόγους για τους οποίους θα πάει η πλειονότητα του κόσμου. Ενός κόσμου που έχει υποστεί ταπεινώσεις και απώλεια της εθνικής του κυριαρχίας. Γιαυτό όμως δεν φταίνε οι Σκοπιανοί αλλά οι πολιτικές μας ηγεσίες και όσοι τις ψήφισαν. 
Περισσότερο λοιπόν από συλλαλητήρια έχουμε ανάγκη από αναστοχασμό και δουλειά, ατομική και συλλογική. Κι όχι εύκολα συνθήματα και ακόμη πιο εύκολη εκτόνωση. Ούτε βέβαια χαρίζω τις λαοθάλασσες στους φασίστες και τους νεοναζί. Η παρουσία του Μίκη αύριο σαφώς με ανακουφίζει παρότι το επιζητούμενο, αντιστασιακό φρόνημα είναι μάλλον ντεμέκ και καθορίζεται μάλλον από την ισχύ των μηντιακών εικόνων. Μαζική, τηλεδημοκρατία δηλαδή κι όχι φωνή λαού. 
Τέλος δεν πηγαίνω επειδή ουδείς μου διασφαλίζει ότι δεν θα ξανακαεί η Αθήνα. Αντιθέτως. Αφού ήδη από σήμερα τα κράτη των Εξαρχείων και της Χ. Α ετοιμάζουν τα πυρομαχικά τους. Τα συνήθη έκτροπα θα κάνουν, ως συνήθως, το γύρο του κόσμου βλάπτοντας τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις αλλά και δημιουργώντας νέες, πολιτικές καριέρες. Την ίδια στιγμή ο εξ ανατολών κίνδυνος θα εγκατασταθεί για τα καλά στα βόρεια σύνορα μας αν δεν λήξει άμεσα η χρόνια εκκρεμότητα μας με τα Σκόπια. Ο χρόνος δουλεύει εις βάρος μας. Από την άλλη την ώρα που τα κανάλια θα δείχνουν Μακεδονομάχους, άλογα και τον Ψωμιάδη ζορό, τρία (3) υπερσύγχρονα τουρκικά βυθομετρικά σκάφη θα κάνουν έρευνες στην κυπριακή και την ελληνική ΑΟΖ καταλύοντας εν τοις πράγμασιν τα θαλάσσια σύνορα μας. Όπως τότε στα Ίμια. Αν θυμάστε... 
ΥΓ. Αύριο διαδηλώνουμε όπως είναι το αναφαίρετο μας δικαίωμα εναντίον των Σκοπίων ή του Τσίπρα; Ας το σκεφτούμε καλά.

Σ.Δ: Οι λίγες διαφωνίες μου σε κάποια σημεία δεν είναι ικανές για να μην προσυπογράφω αυτό το άρθρο, μιας και και οι λόγοι για τους οποίους ούτε κι εγώ θα πάω σ'αυτό το συλλαλητήριο είναι πάνω κάτω αυτοί που αναφέρει ο κ.Στεφανίδης. 

Αυτό που ακολουθεί είναι ένα σχόλιο που έκανα πριν λίγες μέρες σε μια άλλη ανάρτηση ενός φίλου στο fb, όπου απευθυνόμενος σε όσους το σκέφτονται για να πάνε στο συλλαλητήριο της Κυριακής τους έθετε προ των ευθυνών να συνδιαδηλώνουν με φασίστες και φονιάδες ναζί. 

Προβλέπτεται ότι θα πάει πολύ κόσμος. Βάσει του παραπάνω κειμένου που συνειδητά ή ασυνείδητα επιδιώκει να διαμορφώσει δύο πόλους με τον έναν να είναι η Χ.Α, λογικά το συμπέρασμα δε θα είναι ότι αυτό έγινε; Προσωπικά δεν πήγα στα συλλαλητήρια στις αρχές του '90 ούτε φυσικά σκέφτομαι να πάω και σ'αυτό της Κυριακής. Έχω όμως κατέβει σε διάφορες άλλες διαδηλώσεις μαζί μ'αυτούς τους δικούς μας κανίβαλους που είχαν στην στομάχα τους πολλούς παλιούς φίλους.Κι αυτό γιατί υπήρχε ένα δυνατό αίτημα που το πίστευα και με έβρισκε σύμφωνο. Κάπως έτσι νομίζω ότι σκέφτονται οι περισσότεροι κι αυτό ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι είναι λάθος με τον καιρό θα το διορθώσει. Δηλαδή ο κόσμος σε τέτοιες μαζικότατες κινητοποιήσεις θεωρεί μέσα του σωστό να βάζει σε πρώτο πλάνο όχι με ποιους κατεβαίνει, αλλά το αίτημα αυτό καθ'εαυτό. Αν στριμωχτεί θα απαντήσει πως θεωρεί ότι οι χρυσαυγίτες κατεβαίνουν μαζί του κι όχι αυτός μ'αυτούς. Ας την πούμε απλοϊκή αντιμετώπιση, αλλά στην πράξη συνήθως αυτό δουλεύει.Αν μάλιστα για το συγκεκριμένο προσθέσουμε τους επίσημους διοργανωτές και τους επίσημους ομιλητές ( Μίκης, εκκλησία, κ.α) τότε η ως άνω επιχειρηματολογία είναι πολυ αδύναμη και φοβική. Εγώ πάντως δεν θα πάω διότι θεωρώ πως όσο δεν λύνουμε το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ τόσο χειρότερα είναι για μας. Μαζί με όλες τις εγγυήσεις που δηλώνει η κυβέρνηση ότι θα παλέψει να τις εξασφαλίσει - και θα κριθεί από το αποτέλεσμα - η γνώμη μου είναι ότι για να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια και των δύο λαών δίκαιο είναι να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στο όνομα των γειτόνων. Ελπίζω ότι με αμοιβαίες υποχωρήσει τα κέρδη που θα προκύψουν και για τους δυο λαούς θα είναι περισσότερα από όσα δικαιολογημένα ή αδικαολόγητα φοβούνται ότι θα χάσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 11:14
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση