Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 18:00

Ο δημόσιος χώρος είναι η κοινή μας περιουσία, του δημάρχου Νίκαιας Ρέντη Γ.Ιωακειμίδη, από το fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ioakimidis2Με απασχολεί έντονα, πάντα με απασχολούσε, το πώς αντιμετωπίζουμε τους κοινόχρηστους χώρους. 

Σε ποιόν πραγματικά ανήκουν, ποιος είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα και τη συντήρησή τους;

Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσουν όλοι στις απαντήσεις που δίνω στα ερωτήματα αυτά, όμως οφείλω να κάνω τις παρατηρήσεις μου, να πω τις σκέψεις μου.

Πριν από λίγες μέρες, άγνωστοι έκλεψαν τα προστατευτικά κάγκελα από τη γέφυρα του Προφήτη Δανιήλ στο Ρέντη. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πέρα από τους δράστες, απαιτείται αρκετή δουλειά και ώρα, τροχός, εργαλεία, φορτηγό αυτοκίνητο κλπ. Είναι δυνατό να μην τους είδε κανείς; Το πιθανότερο είναι ότι τους είδαν πολλοί, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ειδοποιήσει την αστυνομία ή το Δήμο.
Επίσης, όταν βλέπω τρεις κάδους στη σειρά, τους δύο κλειστούς και άδειους και τον τρίτο ανοιχτό και ξεχειλισμένο από σκουπίδια, εξοργίζομαι. Αντί να ανοίξω το καπάκι στον άδειο κάδο και να πετάξω τα σκουπίδια μου, προτιμώ να τα ρίξω στον ανοιχτό και γεμάτο! Το φαινόμενο είναι καθημερινό και το έχουμε δει όλοι, σε πολλές γειτονιές. 
Μπορεί να βλέπω τους γείτονες να πετούν τα σκουπίδια ακόμα και στο δρόμο, στο πάρκο ή στο παρτέρι και να μη μιλάω; Να βλέπω να καταστρέφουν παγκάκια ή όργανα στις παιδικές χαρές και να κάνω το κορόιδο;
Με δυο λόγια θέλω να πω ότι οι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ – ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! 
Δε μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι απέναντι σε συμπεριφορές που βανδαλίζουν και καταστρέφουν την προσπάθεια που κάνει η μεγάλη πλειοψηφία της πόλης.
Είμαστε όλοι ιδιοκτήτες αυτής της περιουσίας. Είναι η κοινή μας αυλή. Εκεί συναντιόμαστε, ας τη φροντίσουμε όλοι μαζί!

Το σχόλιο μου σ'αυτήν την ανάρτηση: 

Θεολόγος Ιγνατιάδης Ένας παράγοντας που σχετίζεται πλαγίως με το θέμα αυτό είναι η καλλιέργεια της "όρασης" ώστε να βλέπουν τέτοια φαινόμενα τουλάχιστον οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι εργαζόμενοι στον κάθε δήμο και να νοιάζονται για την προστασία και βελτίωση της δημόσιας περιουσίας. Αυτό φυσικά προϋποθέτει καλές σχέσεις επικοινωνίας με τις καθ'ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και τη δημ.αρχή. Το λέω αυτό γιατί χρόνια τώρα έχω παρατηρήσει πως οι δημοτικοί χώροι λες και είναι αόρατοι για όσους σχετίζονται άμεσα με τους δήμους. Στην καλύτερη περίπτωση κάνουν τη δουλειά τους και πέραν τούτης ουδέν.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 18:14
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση