Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 17:14

Άσπρισαν οι τοίχοι του νεκροταφείου Αναστάσεως στο Κερατσίνι, και μετά θα ξεξασπρίσουν;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

anastasiΓια όσους δεν το γνωρίζουν, το νεκροταφείο της Ανάστασης βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, αλλά ανήκει στο Δήμο Πειραιά. Κουφό, αλλά σ'αυτήν την χώρα ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο. Πολλά χρόνια πριν, όταν άρχισε να λειτουργεί το νεκροταφείο του Σχιστού, βγήκε απόφαση καθαρογραμμένη και υπογεγραμμένη από διάφορους υψηλά ισταμένους για την παύση λειτουργίας αυτού του νεκροταφείου. Όμως φέυ, ακόμα λειτουργεί, αλλά μόνο για τους Πειραιώτες που έχουν τάφους εκεί, παρόλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει διάφορες δημοτικές αρχές του δήμου Κερατσινίου για να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση. Υποτίθεται ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι οικογενειακοί τάφοι που υπάρχουν μέσα στο νεκροταφείο. Τέλος πάντων, ίσως με την Δευτέρα Παρουσία γίνει το θαύμα.

Τι καινούργιο έχουμε; Ασπρίστηκε όλος ο τοίχος που βρίσκεται επί της 25ης Μαρτίου και ένα μέρος που βρίσκεται επί της Πλάτωνος, δύο δρόμοι που παρουσιάζουν σχετικά μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων. 

Ομολογουμένως καλή ενέργεια. 

Ποιος τον άσπρισε; Ένα συνεργείο του νεκροταφείου; Μπαα...Μήπως του δήμου Πειραιά; Όχι βεβαίως, σιγά τώρα. Ε, τι μένει; Ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνος. 

Τι εκτιμούμε; Αν τον αφήσουν έτσι, είναι βούτηρο στο ψωμί για όσους γράφουν συνθήματα και ζωγραφίζουν γκράφιτι σε διάφορους τοίχους των πόλεων. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Απλά, έτσι όπως γίνονται τυχαία και αυθαίρετα και τα περισσότερα κακότεχνα, το πιο συνηθισμένο είναι το αποτέλεσμα να φέρνει προς μια πολύχρωμη μουτζούρα. 

Ήδη αυτό το βούτηρο στο ψωμί, ξεκίνησε με το καλημέρα σας. Την πρώτη φορά που είδαμε τον ασπρισμένο τοίχο ήταν όταν ένα συνεργείο του δήμου ξανάσπριζε την πρώτη "ζωγραφιά" που κάποιοι διεγερμένοι καλλιτέχνες έφτιαξαν στον φρεσκοβαμμένο τοίχο. 

Η γνώμη μας είναι πως μια καλή επιλογή είναι να έχει ήδη αποφασίσει ο δήμος Κερατσινίου Δραπετώνας να γίνουν στον τοίχο αυτόν διάφορες τοιχογραφίες, με ωραία σχέδια και χρώματα και με θέματα που θα αρέσουν στους ζωντανούς και άμα λάχει, γιατί όχι και στους νεκρούς.   

Εδώ  ένα ιστορικό σημείωμα για το νεκροταφείο που αναρτήθηκε στο mlp-blo-g-spot.blogspot.gr στις 25.2.2015 με τον τίτλο " Το νεκροταφείο της Αναστάσεως".

Εδώ  ένα άρθρο του Θωμά Σίδερη που αναρτήθημε στο μπλογκ "treno" στις 3.1.16 με τον τίτλο "Τα προσφυγικά της Ανάστασης και το μαγαζί που πρωτοτραγούδησε η Ρόζα"

Εδώ  ένα άρθρο που αναρτήθηκε στο newsbomb στις 1.11.11 με τον τίτλο "Εφιαλτικός τόπος μόλυνσης το νεκροταφείο της Αναστασης".

Εδώ  ένα άρθρο του τέως δημάρχου Λουκά Τζανή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας στις 7.11.13 με τον τίτλο " Εισαγγελέας για το νεκροταφείο της Ανάστασης".

Κι εδώ  ένα ρεπορτάζ της περιήγησης που οργάνωσε ο δήμος Πειραιά στα ταφικά μνημεία του νεκροταφείου στις 25.9.17.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 15:27
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση