Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 16:13

Συγχαρητήρια και στο δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη Γ.Ιωακειμίδη και στον Κερατσινιώτη δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

iokimidisΗ ΠΕΔΑ είναι η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Αττικής. Λοιπόν, η πρώτη καλή είδηση είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ εξέλεξε ως πρόεδρο τον δήμαρχο της Νίκαιας Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη. Χαρήκαμε ιδιαιτέρως που ενός δημάρχου από τη Β' Περιφέρεια Πειραιά αναγνωρίστηκε η αξία του όχι με κριτήρια κομματικά αλλά με αυτά του υπερασπιστή της αυτοτέλειας της Τ.Α, της  ικανότητας του καλού συζητή και συνθέτη απόψεων, όπως και με το σπουδαίο έργο του.Ο Ιωακειμίδης εκλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της, με ψήφους 18 και δύο λευκά επί 20 ψηφισάντων και με διάρκεια θητείας έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Άντε και στα δικά μας.

 

Ακολουθεί ο σύντομος λόγος που εκφώνησε ο δήμαρχος μετά την εκλογή του.

Χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Αττικής (ΠΕΔΑ), μου έκανε την τιμή να με εκλέξει στη θέση του Προέδρου.

Η ΠΕΔΑ είναι το συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των 66 Δήμων του Λεκανοπεδίου, στους οποίους διαμένουν περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι οι ευθύνες της Ένωσης είναι σημαντικές και οφείλουμε ν’ ανταποκριθούμε συλλογικά και ατομικά. 
Για μένα που εκλέγομαι κι ελπίζω ότι υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 36 χρόνια, αντιλαμβάνεστε ότι είναι πρόκληση ζωής η δυνατότητα που μου δίνεται να είμαι πρόεδρος στη μεγαλύτερη ΠΕΔ της χώρας. Δεδομένου ότι στη δική μας Ένωση οι κομματικές συμπεριφορές εδώ και χρόνια έχουν μπει στο περιθώριο, νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες να προχωρήσουμε την Αυτοδιοίκηση κάποια βήματα μπροστά. Νομίζω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να κατανοήσουν όλοι ότι η Τ.Α. δεν είναι ούτε φιλοκυβερνητική, ούτε αντικυβερνητική.
Οφείλουμε όλοι να πιστεύουμε και να παλεύουμε για την ευημερία των δημοτών μας και τίποτε άλλο.
Το ότι την εκλογή μου ψήφισαν συνάδελφοι απ’ όλες τις παρατάξεις της ΠΕΔΑ και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη μου και φυσικά νιώθω ευλογημένος γι’ αυτό. Σήμερα είναι η κορυφαία στιγμή της αυτοδιοικητικής μου πορείας.
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους με εμπιστεύθηκαν αυτά τα 36 χρόνια και όσους συνεχίζουν να πιστεύουν σε μένα. Ελπίζω ότι θα τους δικαιώσω.

sideris thomasΗ δεύτερη καλή είδηση: Ο Κερατσινιώτης Θωμάς Σίδερης είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος, που πέρασε ένα διάστημα σαν εργαζόμενος από τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας και τώρα εργάζεται στην ΕΡΤ.

Στην 34η απονομή δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής, έλαβε τιμητική διάκριση. Η διάκριση αυτή του δόθηκε για τη δημοσιογραφική έρευνα του στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ μεγάλης διάρκειας "Ilmik", που αφορά στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, αλλά και εν γένει για το δημοσιογραφικό έργο του στην ΕΡΤ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος "Αφύλαχτη Διάβαση".

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 17:58
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση