Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 20:22

Μπράβο που ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας καθάρισε το φαράγγι της Δραπετσώνας, αλλά...

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

faragiδυστυχώς επί του παρόντος καθάρισε όσα βλέπει η πεθερά, τα πρώτα διακόσια μέτρα περίπου. Πολλά σκουπίδια εξακολουθούν να υπάρχουν και στα επόμενα τριακόσια. Και πάλι μπράβο, παρόλο που πήρε μπρος η μηχανή και καθάρισε τον χώρο, τέσσερις μήνες μετά την ανάρτηση του άρθρου μας (  εδώ  ) που το έκανε θέμα και αφού τα σκουπίδια αυξάνονταν σταθερά στον χώρο αυτόν για πάνω από ενάμιση χρόνο.

 

Τότε είχαμε μείνει με την απορία που δεν λύθηκε, αν δηλαδή υπήρξε έστω κι ένας δημοτικός σύμβουλος που τα τελευταία δύο χρόνια είχε δει αυτήν την μικρή αυθαίρετη χωματερή κι αν ναι τι έκανε. Να σημειώσουμε εδώ πως με παρόμοια άρθρα που είχαμε αναρτήσει επί δημαρχίας Τζανή, βροντούσαμε εντελώς στου κουφού την πόρτα. 

Απορίες εξακολουθούμε να έχουμε. Συζητώντας το θέμα κι ενώ γνωρίζαμε πως για τις  γραμμές του ΟΣΕ - το σύνορα Κερατσινίου Δραπετσώνας με τον Πειραιά- την ευθύνη την είχε ο Δήμος που του ανήκε πληρώνοντας "νοίκι" στον ΟΣΕ και πως ο σταθμός με παρόμοια σύμβαση είχε περάσει στον Δήμο Πειραιά, οι συζητητές, άνθρωποι που είναι ενημερωμένοι σε τέτοια ζητήματα, μας είπαν πως η σύμβαση αυτή είχε λήξει και όλος αυτός ο χώρος είχε επανέλθει στον ιδιοκτήτη του, στον ΟΣΕ δηλαδή και τις εταιρείες του.

Με λίγα λόγια, δεν γνωρίζουμε ποιος έχει την ευθύνη αυτού του χώρου σήμερα που διοικητικά ανήκει στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας. Προφανώς το σωστό είναι το ζήτημα της χρήσης και της ιδιοκτησίας να το ξεκαθαρίσει, τουλάχιστον ο δήμος μας. Διότι, αν δεν έχει πια την ευθύνη αυτού του χώρου, αν η σύμβαση έχει λήξει ή έχει καταγγελθεί, τότε στ'αλήθεια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που πήρε την πρωτοβουλία να καθαρίσει ένα χώρο που ανήκει στον ΟΣΕ; Και σ'αυτήν την περίπτωση, άραγε ο δήμος ζήτησε πριν από τον ΟΣΕ να φροντίζει την καθαριότητα του χώρου του;  

Άλλο σοβαρό πρόβλημα. Ο χώρος αυτός, από τότε που σταμάτησε το τρένο να φτάνει μέχρι τον Πειραιά, έχει καθαριστεί τρεις φορές, με πρώτη φορά το 2012, συν μία τώρα που είναι και η πρώτη από τον δήμο. Πάρα πολύ γρήγορα όμως ξαναγέμιζε σκουπίδια. Να τονίσουμε εδώ το αυτονόητο, πως δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής και η όποια μικροδιασάλευση της κοινωνικής συνοχής που δημιουργεί κάθε τέτοιος χώρος, αλλά προπάντων θέμα υγιεινής. Τους ζεστούς μήνες μια δυσοσμία φτάνει ως τις μύτες όσων κινούνται εκεί γύρω και διασχίζουν την "Πεζογέφυρα των ρεμπετών" και δεν είναι δύσκολο αν επιμείνεις να διακρίνεις τα ποντίκια που κάνουν πάρτυ. Άρα το μεγάλο πρόβλημα για όσους νοιάζονται επί της ουσίας, είναι να βρεθούν τρόποι ώστε να μην ξαναβρωμίσει το φαράγγι. Με τα λίγα που ξέρουμε και υποθέτοντας ότι ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας δεν έχει πια καμιά αρμοδιότητα γι'αυτόν τον χώρο, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μην σηκωθούν από το ίδιο τραπέζι μέχρι να βρουν μια καλή εφαρμόσιμη λύση οι δύο δήμοι, η αντιπεριφέρεια Πειραιά και ο ΟΣΕ, εφ'όσον έχει πάλι αυτός την κυριότητα του χώρου των γραμμών. Αν όμως οι γραμμές εξακολουθούν να ανήκουν στο δήμο, τότε τη λύση θα πρέπει να τη βρει αυτός μόνος του. Καλή επιτυχία. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 07:50
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση